Atelier de ilustratie Ratusca cea urata

/ / Modificat: 2014-01-14
Atelier de ilustratie Ratusca cea urata

Arta pasionanta de a povesti a lui Hans Christian Andersen fascineaza copiii de mai bine de o suta de ani. Publicata in 1843 impreuna cu alte trei povesti, printre care se numara si Privighetoarea, Ratusca cea urata este una dintre cele mai cunoscute creatii ale sale, fiind privita uneori drept o lucrare autobiografica. Atelierul de ilustratie Ratusca cea urata se desfasoara in doua sedinte, in zilele de sambata si duminica, 18 si 19 ianuarie 2014, incepand cu ora 10.00 si este organizat de catre Global Mindscape si Dianei 4.


In cadrul celor doua intalniri, copiii cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani se vor familiariza cu ratusca cea urata si cu restul pesonajelor din poveste (mama rata, pasarile de curte, cainele de vanatoare, lebedele s.a.), vor discuta despre aventurile ratustei, le vor desena si vor concepe o coperta pentru propria poveste ilustrata. Pentru a intelege cat mai bine atat povestea, cat si autorul acesteia, vom privi fragmente din desenele animate Ratusca cea urata si vom asculta cantecul The Ugly Duckling din filmul Hans Christian Andersen.

Nu in ultimul rand, vom cauta impreuna raspunsuri la intrebari precum: De ce au fost atat de nepoliticoase pasarile de curte? sau Ce s-ar fi intamplat daca fratii si surorile ratustei ar fi sustinut-o si n-ar mai fi plecat de acasa?  in final, ne vom imagina cum a continuat viata ratustei, devenita intre timp o frumoasa lebada.

Cele doua intalniri se desfasoara in zilele de:

- sambata, 18 ianuarie 2014, incepand cu ora 10.00
- duminica, 19 ianuarie 2014, incepand cu ora 10.00

Varsta recomandata: 6 – 10 ani

Participarea se face pe baza de inscriere prin:
e-mail: angelica@globalmindscape.ro, 0724.083.932 (Angelica Iacob)
Taxa de participare: 40 lei / copil / ambele intalniri (include materialele folosite in cadrul atelierului)
Locatie

Dianei 4, Str. Dianei nr. 4, Bucuresti (zona Piata Rosetti)
Dianei 4 este un cafe-bar activ din punct de vedere cultural, cu atmosfera prietenoasa, gazduit intr-o casa veche din centrul Bucurestiului.
www.facebook.com/dianei.patru

Mai multe detalii aici: www.globalmindscape.ro/atelier-de-ilustratie-ratusca-cea-urata/
sau aici: http://caravanamuzeelor.wordpress.com/2014/01/07/atelier-de-ilustratie-ratusca-cea-urata/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre