Andy Bondy in Romania. Conferinta Tematica De vorba cu Emotiile

/ / Modificat: 2013-02-26
Andy Bondy in Romania. Conferinta Tematica De vorba cu Emotiile

Prezenta lui Andy Bondy in Romania este o ocazie unica de a sta de vorba si de a-l cunoaste pe omul care a patruns dincolo de "handicapul" copiilor si a gasit o CALE catre mintea si sufletul lor.

Pyramid Educational Consultants Romania si Asociatia Don Orione organizeaza in perioada 14-15 martie 2013, in colaboarare cu Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD), Conferinta Tematica "De vorba cu emotiile", al carei invitat central este Dr. Andy Bondy, co-inventator al metodei PECS™ (Sistemul de Comunicare prin Schimbul de Pictograme) si co-fondator al Pyramid Educational Consultants.

In cadrul Conferintei "De vorba cu emotiile", Dr. Andy Bondy ofera o serie de raspunsuri fundamentale cu privire la modalitatile de dezvoltare a comportamentul verbal si limbajul emotiilor la copiii si adultii cu autism si alte dizabilitati.

"Copiii cu autism si alte dizabilitati de invatare manifesta dificultate in dezvoltarea limbajului. Mare parte a copiilor cu tulburari de spectru autist nu dezvolta limbaj functional in absenta unei interventii timpurii intense. Dificultatea pe care acesti copii o au in dezvoltarea limbajului nu este o problema strict legata de vorbire, ci este expresia unei probleme mult mai profunde legate de comunicare, adica de capacitatea de interactionare cu ceilalti oameni", declara Dr. Andy Bondy.

"Stim cu totii cat de greu afli informatii despre felul in care ne putem ajuta copiii. Daca pe linia legata de drepturi ai cel putin cateva repere, cum ar fi Conventia ONU pentru Drepturile persoanelor cu Dizabilitati, in cee ce priveste metodele de terapie eficiente si adaptate nevoilor copiilor nostri, lucrurile sunt mereu ambigue, incerte si amestecate. In tot acest amalgam de pareri, impresii vagi si afaceri dezvoltate pe seama vulnerabilitatii noastre, este extrem de greu sa ai o optiune corecta. Prezenta domnului Andy Bondy in Romania este o ocazie unica de a sta de vorba si de a-l cunoaste pe omul, care a patruns dincolo de "handicapul" copiilor nostri si a gasit o CALE catre mintea si sufletul lor", declara Madalina TURZA, presedinte CEDCD.

Cele doua cursuri Comportamentul Verbal si Limbajul Emotiilor din cadrul Conferintei "De vorba cu emotiile", sunt acreditate cu 12 puncte de la Colegiul Psihologilor din Romania, cu 7,5 credite de la BCBA ( Board Certified Behavior Analyst) si 7,5 credite (ASHA American Speech-Language-Hearing Association).

Evenimentul va avea loc la Centrul Don Orione din Bld. Eroilor (Sos. Stefanesti), Nr. 124, Orasul Voluntari, Judetul Ilfov.

Mai multe detalii despre participare si inscriere puteti gasi la www.pecs.ro/de-vorba-cu-emotiile.

Andrew S. Bondy, Ph.D. are peste 30 de ani experienta in lucrul cu copiii si adultii cu autism si alte dizabilitati de dezvoltare. A fost director timp de 12 ani al Programului pentru Autism al statului Delaware. A predat numeroase cursuri universitare pentru profesori si specialisti in ceea ce priveste autismul, analiza comportamentului si comunicarea functionala. Este autorul a numeroase carti precum "Autism 24/7", "A Picture's Worth" (Valoarea unei imagini) si "Pyramid Approach to Education" (Abordarea piramidala a educatiei).

Dr. Andy Bondy si Lori Frost, MS, CCC-PSL au creat bazele celui mai renumit Sistem de Comunicare prin Schimbul de Pictograme (PECS) bazat pe studii si cercetari la nivel mondial.

PECS™ (Picture Exchange Communication System) este un sistem de comunicare augmentativ/alternativ unic, dezvoltat pentru a fi folosit la copiii si adultii cu autism si alte dizabilitati de dezvoltare si/sau alte deficiente de comunicare sociala. PECS™ este vital pentru multi copii si adulti care intampina dificultati in utilizarea vorbirii ca mod primar de comunicare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre