Alearga si impadureste romaneste!

/ / Modificat: 2016-02-29
Alearga si impadureste romaneste!

Padurea copiilor, programul de impaduriri pe terenuri degradate derulat sub egida ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila, te invita in zilele de 16-17 aprilie, la ce-a de-a opta editie a Crosului Padurii.

In 2016, Crosul Padurii este pus in miscare de Kaufland Romania si gazduit de Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti.

Crosul Padurii sprijinit de Kaufland este cea mai mare competitie de alergare de masa care sustine o cauza de mediu. Fondurile stranse in urma Crosului Padurii  vor fi folosite in cadrul programului Padurea copiilor, pentru impadurirea terenurilor degradate din sudul tarii.

Organizata sub deviza "Alearga si impadureste romaneste!" cea de-a VIII-a editie a crosului isi propune sa vina cu o noua provocare, sa adune cu mic, cu mare, lumea de pe plaiurile mioritice pentru a sarbatori padurea prin alergare in port traditional romanesc! De aceea, echipamentul de alergare recomandat sunt: ia, braul, cusma si ...opincile.

Tuturor romanilor care se stiu frate cu codrul, Padurea copiilor le face invitatia de a-si pune picioarele in slujba naturii si de a se bucura de o cursa care face trecerea intre zone betonate si zone inverzite. "Ne-am angajat ca acesta cursa sa te poarte sub coroanele arborilor, sa te faca sa duci dorul codrului” spune Teodora Palarie, directorul proiectului, "Si sa te facem sa traiesti experienta de a fi infratit cu padurea".

Crosul Padurii se va intinde anul acesta pe durata a doua zile. 16 aprilie este ziua dedicata in totalitate copiilor ce vor avea ocazia sa alerge la doua curse: 500 si 1000m si sa ia parte la ateliere educationale inedite. Duminica 17 aprilie adultii vor lua startul in cursa "traditionala" 5km, in mini-marathon de 10km si cea de 15km.

"Sprijinim proiecte precum Crosul Padurii pentru ca dorim sa punem accent pe miscare si suntem convinsi ca activitatea fizica este esentiala pentru o viata plina de vitalitate si optimism. Pentru a incuraja un stil de viata sanatos, Kaufland Romania sustine participarea angajatilor la competitii sportive cu atat mai mult, cand sunt pentru o cauza nobila. Pentru noi este foarte important sa indeplinim rolul de partener responsabil in societate. Dorim sa promovam principiile benefice unui regim alimentar sanatos si unui mod de viata echilibrat." - Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil proiecte CSR.

Lansat in 2007 sub sub indemnul Adopta un copac!, proiectul Padurea copiilor a fost sustinut in 24 de evenimente de alergare de catre peste 5.500 de alergatori ce au luat startul pe distante diferite, de la cros de 3 km pana la distante de ultramaraton (pana la 250 km). Datorita donatorilor ce au sustinut alergatorii in evenimente sportive a fost posibila impadurirea pe o suprafata echivalenta cu 12 terenuri de fotbal. 

Padurea copiilor face astfel invitatia doritorilor de implicare pentru natura sa tina pasul cu alergatorii neconventionali Andrei Rosu si Vlad Tanase, ce vor alerga in intervalul 11-19 martie un ultramaraton de 560 de km la Cercul Polar si lui Andrei Gligor, ce ia startul pentru a doua oara consecutiv la Marathon des Sables (8-18 aprilie), in desertul Sahara, ca parte a campaniei “Aleg sa impaduresc!”.

Pentru inscrieri si detalii despre Crosului Padurii, va rugam sa accesati www.crosulpadurii.ro si  www.facebook.com/CrosulPadurii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre