Alearga pentru Padurea Copiilor. Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, 7 octombrie 2012

/ / Modificat: 2012-10-05
Alearga pentru Padurea Copiilor. Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, 7 octombrie 2012

Iubitorii de miscare in aer liber sunt invitati sa alerge la una dintre cursele Maratonului Bucuresti si sa sustina cauza Padurea Copiilor prin strangerea de fonduri.

Plantarea a cate un puiet pentru fiecare nou-nascut - acesta este obiectivul ViitorPlus in noul proiect "Padurea copiilor", din cadrul programului "Adopta un copac".

Plantarile au inceput deja in primavara anului 2012, cand un numar de 5000 de puieti a fost plantat intr-o locatie noua, ce in timp isi propune sa ajunga o padure in toata regula.

Alergatorii sustinatori ai cauzei primesc certificat de parinti adoptivi ai unui copac, un ghid cu sfaturi despre cum pot strange fonduri, beneficiaza de inscriere gratuita la oricare dintre cursele maratonului, primesc un tricou profesional personalizat, precum si diferite bunuri sau servicii din partea sponsorilor. In plus, organizatia le ofera si o zi speciala de plantare, dedicata lor. De asemenea, la Maraton va exista un stand special de primire si indrumare a sustinatorilor cauzei Padurea Copiilor, precum si o echipa de maseuri care va avea grija de ei dupa eveniment.

Teodora Palarie, Vicepresedinte ViitorPlus, explica ce i-a determinat sa inceapa acest proiect: "In ultimul secol au disparut jumatate din padurile Romaniei. Ne-am intrebat, fireste, oare cum va arata urmatorul secol. Si pentru ca noi avem puterea de a crea viitorul copiilor nostri, iar ei au dreptul sa respire aer curat, vrem sa facem acest lucru realitate, prin crestrerea Padurii Copiilor. Cu fiecare euro donat, vom planta un puiet".

Cei care nu pot deveni alergatori sustinatori ai cauzei, dar doresc sa ajute la cresterea Padurii Copiilor, o pot face si printr-o donatie online pe www.viitorplus.ro.

Pana acum, proiectul "Adopta un copac!" a permis plantarea si ingrijirea a 180.000 de puieti, in 5 localitati diferite (comunele Vilcelele si Dragos Voda din judetul Calarasi, comuna Bragadiru din judetul Ilfov, comuna Draganesti-Vlasca si Poroschia din Teleorman).

Maratonul Bucuresti sau Raiffeisen Bucharest International Marathon 2012 este la a V-a editie, fiind inclus pe harta europeana a maratoanelor sportive. Evenimentul cuprinde 5 curse diferite pentru amatori sau profesionisti: Cursa Copiilor 1 km, Cursa Populara – 3.5 km, Maratonul Stafeta - 4 pers X 10,548 km, Semi-maratonul 21,097 km si Maratonul de 42,195 km. Pentru al IV-lea an consecutiv, ViitorPlus este cauza de mediu a maratonului organizat de Asociatia Bucharest Running Club si partenerii sai.

Pentru ca atunci cand vor creste, si copiii nostri vor avea nevoie de aer curat!

viitorplus.ro/adoptauncopac

viitorplus.ro/padureacopiilor

viitorplus.ro/maraton

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre