Acasa la Mos Craciun

/ / Modificat: 2013-12-11
Acasa la Mos Craciun

Timp de doua saptamani, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" va fi un spatiu magic, dedicat familiei, incalzit de dragostea fata de ceilalti si de spiritul sarbatorii magice, populat de personaje fabuloase, in care atat cei mici cat si cei mari sunt prinsi in forfota pregatirilor  pentru Marea Seara de Craciun. Astfel, un colt al Muzeului Satului devine Acasa la Mos Craciun.



Spiridusii Mosului sunt gata sa va conduca prin lumea de poveste in care cantecele si colindele de Craciun vor umple aerul cu optimism si voie buna, amestecate cu miros de prajituri si turta dulce. Arome calde de ceai, cafea si ciocolata te vor imbia in Bucatarioara Bunicii, te vor trage de nasul inghetat de frig si iti vor dezmorti mainile si picioarele. N-o sa mai aveti nici un motiv sa nu luati la rand atelierele de creatie si sa nu va puneti pe treaba. Felicitari, cadouri, ornamente de brad, masti si podoabe populare, sorcove sunt gata sa iasa din mainile voastre si sa intregeasca spatiul incarcat de spirit si de valori autentice. Mosul insusi, oricat de ocupat ar fi in aceasta perioada, isi va rupe din timp sa se intalneasca, pret de-o saptamana, cu cei mici care il vor vizita, de mana cu mama, tata sau bunicii.


Pregatiti-va cele mai frumoase poezii si cantecele, caci Mosului ii place sa va asculte si sa va rasplateasca pe masura talentului! Dintr-un spatiu de poveste nu vor lipsi... povestile.

Personajele fabuloase vor cobori din basme si se vor aseza langa voi, pe covor. impreuna cu ele, veti putea aduce bucurie celor mai putin fericiti, carora le veti putea lasa cadouri in marea cutie cu daruri, din care Mosul le va duce mai departe, sub brazii din scoli speciale sau case de copii. Rosu, auriu sau verde, culorile le alegeti singuri! Fie ca sa impachetati in ele cadouri pentru cei mici, care le asteapta altundeva decat acasa, fie ca sa mesteriti chiar voi obiecte in care sa cuprindeti toata dragostea lumii.

Daca n-ati avut vreme acasa sau daca nu i-ati stiut adresa, veniti cu plicurile colorate si lasati-va dorintele in Cutia de scrisori de la Posta lui Mos Craciun. Mesagerii Mosului ii vor duce toate plicurile cu dorinte colorate, mai mici sau mai mari, si-l vor ajuta pe Batranul cu barba alba sa va lase sub brad tot ce meritati.

Ba chiar mai mult! Nu trebuie sa fi fost cuminti chiar tot anul, caci Mosul e bland si iertator! Dar o fapta buna e bine sa lasati in Marea Carte a Faptelor Bune. Caci gesturile frumoase sunt cele mai de pret, aici, Acasa la Mos Craciun.

Casa Mosului isi va deschide portile pe 9 decembrie si isi asteapta vizitatorii intre orele 09:00 si 17:00 pana pe 22 decembrie. In fiecare zi vor fi ateliere de creatie, momente artistice, spectacole, concursuri si multe alte surprize.

Mai multe informatii pe site-ul muzeului: Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente Craciun 2013 Evenimente Craciun

Articole recomandate

Citeste si despre