Muzeul copilariei isi deschide portile

/ / Modificat: 2012-03-19
Muzeul copilariei isi deschide portile

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta miercuri, 14 martie, ora 17.00, la vernisajul expozitiei "Ivirea. Dinspre duhuri spre Duh", care va avea loc la Sala Irina Nicolau.

afis_muzeul copilariei

Proiectul european Childhood. Remains and Heritage / Copilaria. Ramasite si patrimoniu, coordonat de Muzeul National al Taranului Roman, va ofera ocazia rara de a urmari, ba chiar si de a participa (cu idei, obiecte si povesti) la realizarea unui muzeu virtual al copilariei. Dupa aproape un an de documentare si cercetari de teren, incepem!

Celor interesati de tema le amintim ca ambitia noastra este sa prezentam in acest muzeu nu numai traditiile rurale, dar si pe cele urbane, nu numai trecutul indepartat, ci si pe cel recent, precum si prezentul in plina schimbare, sperand sa punem in valoare nu doar diferentele locale, ci si perceptia comuna in timp si spatiu asupra copilariei. 

Incepem cu deschiderea primei viitoare sali de muzeu, intitulata "Ivirea. Dinspre duhuri spre Duh". De la intrebarea de unde vin copiii? pana la ce se petrece cu ei dupa moarte, de la practici magice de intampinare si menire pana la ceremonia botezului, de la cautari incitante – cum ar fi cea a unui echivalent rural al biberonului, pana la descoperiri nesperate – cum ar fi cele cateva vechi marturii de botez boieresc-urbane, parcursul expozitiei va fi cu siguranta palpitant, atat pentru copii (care se vor bucura si de un atelier surpriza), cat si pentru parinti, educatori, etnologi si bunici. 

Expozitia va putea fi vizitata pana pe 15 aprilie, de marti pana duminica, intre orele 10.00 – 18.00. Intrarea este libera.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eveniment cultural Evenimente copii Evenimente parinti Activitati educative Copilarie

Articole recomandate

Citeste si despre