4 Dansuri, o noua premiera la Teatrul Excelsior

/ / Modificat: 2012-06-14
4 Dansuri, o noua premiera la Teatrul Excelsior

Joi, 14 iunie, la ora 20.00, la Teatrul Excelsior, are loc premiera pe tara a spectacolului "4 Dansuri". Primul spectacol cu bilete la vanzare va avea loc  miercuri, 13 iunie, ora 10.00.

Un spectacol despre singuratate in lipsa afectiunii parintilor, dedicat adolescentilor si tinerilor. Textul rafinat  este scris de unul dintre cei mai apreciati dramaturgi spanioli contemporani, Albert Espinosa. Poezia, violenta si muzicalitatea piesei  au fost talmacite inspirat de Luminita Voina-Raut. Regizoarea Adriana Zaharia, care semneaza si ilustratia muzicala, scenografa Ana Iulia Popov, coregrafa Andreea Duta si artistul 3D Darie Armin Alexandru, au patruns in lumea atat de speciala a lui Albert Espinosa.

Piesa "4 Dansuri" a fost scrisa in 2003 si s-a jucat pana acum cu mare succes in Spania, Germania (la Dusseldorf si Essen), in Mexic (Guadalajara), Venezuela (Caracas) si acum, pentru prima oara in Romania, la Teatrul Excelsior din Bucuresti.

"4 Dansuri": tango, bolero, rock and roll si vals, aromele copilariei, ale adolescentei si tineretii, iluzia unei utopii, cea a unei lumi perfecte fara adulti, trag un semnal de alarma. Treziti-va din indiferenta si amorteala. Intrati in "4 Dansuri", intr-un spatiu tesut deasupra unei prapastii, intre ei, adolescentii, tinerii, si noi, adultii - parinti.

Patricia, singurul personaj feminin, sora "ciudata", este interpretata, cu mii de nuante, de Annemary Ziegler, Baysitter-ul, de Ion Bechet, Fratele Patriciei, de Tudor Parvu, Desiratul, de Marian Radulescu si Vanjosul, de Robert Robert Emanuel.

"4 Dansuri" este si unul dintre ultimele proiecte care poarta girul maestrului Ion Lucian. Domnia sa si-a dorit ca acest spectacol sa atraga un nou segment de public, la minunatul teatru pe care l-a fondat in urma cu 22 de ani. Nu doar copiii sa aiba o casa a lor in Teatrul Excelsior, dar si adolescentii, tinerii si parintii lor. Asa cum ii placea marelui om de teatru sa spuna: "jucam pentru un public de la 3 la... 103 ani!".

Iata ca, la final de stagiune, Teatrul Excelsior va intampina cu o premiera pe tara si isi asteapta spectatorii sa vina in numar cat mai mare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eveniment cultural Evenimente copii Evenimente parinti Activitati educative

Articole recomandate

Citeste si despre