12 septembrie – Ziua Mondiala a Sanatatii Orale

/ / Modificat: 2012-09-11
12 septembrie – Ziua Mondiala a Sanatatii Orale

Societatea de Stomatologie Estetica alaturi de Clinica Stomatologica Trident si blend-a-med sarbatoresc Ziua Mondiala a Sanatatii Orale (ZMSO) prin campania sociala "Fericirea se masoara in zambete sanatoase!"

In data de 12 septembrie a fiecarui an sarbatorim ZMSO (Ziua Mondiala a Sanatatii Orale); Aceasta zi s-a sarbatorit pentru prima oara in anul 2008, in urma unui demers initiat in 2007 de FDI (Federatia Dentara Internationala) si ADA (Asociatia Dentara Americana);

Plecand de la aceste premise  Societatea de Stomatologie Estetica a initiat proiectul "Fericirea se masoara in zambete sanatoase". Aceasta este de fapt  o campanie sociala de informare si constientizare a populatiei in legatura cu sanatatea orala, campanie ce se afla la prima editie si care se desfasoara in Bucuresti. In cadrul acestei campanii, in data de 12.09.2012, pentru a marca ZMSO, in Piata Unirii se vor face testari gratuite pentru depistarea cancerului oral, campania continuand pana la finalul lunii in Clinica Stomatologica Trident (Dr. Leonte nr. 8).

"Am initiat Campania "Fericirea se masoara in zambete sanatoase" in speranta ca prin informarea populatiei  vom schimba ceva. Poate la anul, cu mai mult sprijin din partea altor viitori parteneri vom reusi sa ne extindem la nivel national si vom putea include mai multe activitati in cadrul acestui proiect",  a declarat Dr. Florin LAZARESCU, Director SSER.

Campania "Fericirea se masoara in zambete sanatoase!" are ca obiective informarea si  constientizarea populatiei cu privire la:

  • importanta sanatatii orale si a vizitei periodice la controlul stomatologic;
  • modalitatile de prevenire a problemelor stomatologice, (printre care in mod special : cariile, cancerul oral si parodontopatiile);
  • alegerea corecta a pastei si a periutei de dinti - in functie de obiceiuri si necesitati; utilizarea corecta a acestora, alaturi de apa de gura.

Detaliile aferente campaniei "Fericirea se masoara in zambete sanatoase" veti gasi pe www.zmso.blogspot.ro  sau la telefon 0726 ZAMBET – unde puteti suna si pentru programari - pentru testarile gratuite.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre