Siguranta familiei in zapada

/ / Modificat: 2008-01-03
Siguranta familiei in zapada





 

In cazul in care v-ati decis sa plecati in vacanta la munte pentru prima oara ca o familie, trebuie sa aveti in vedere cateva lucruri pentru siguranta familiei pe partie.

 




Bebelusii au voie afara in cazul in care vremea este favorabila, iar temperatura nu este optima foarte scazuta. Daca vrei sa il scoti si pe cel mic sa vada peisajul alb, el trebuie imbracat foarte calduros.

Este recomandat sa poarte o geaca groasa cu gluga, manusi si caciula. Aceasta din urma trebuie aleasa astfel incat urechile micutului sa fie acoperite si protejate de vant.

Nu este deloc recomandat sa luati bebelusii cu voi pe partie, chiar daca sunteti foarte atrasi de aceasta idee, medicii recomanda ca micutii sa stea la caldura si departe de pericolele ce pot aparea datorita altor persoane care sunt pe partie, de exemplu persoanele incepatoare care schiaza sau chiar adolescenti neatenti care se dau cu sania.

Protejeaza-ti copilul impotriva razelor de soare daunatoare, folosind ochelari de soare si creme protectoare. Ochelarii de soare sunt foarte importanti, chiar si pentru bebelusi, deoarece lumina reflectata de zapada poate fi foarte puternica pentru ochii lor sensibili. Este recomandat sa folositi o crema protectoare cu factor de protectie 15+ si balsam de buze.

Copiii mai mari privesc cu cel mai mare entuziasm partia plina de zapada, iar ei sunt cel mai greu de stapanit; de aceea, trebuie imbracati foarte calduros.

Inainte de a trece la randurile groase de haine pe care ar trebui sa le poarte, tu, ca mamica, trebuie sa apreciezi corect cat de frig sau cald este afara, deoarece in cazul in care vremea este insorita, iar copilul tau este imbracat prea gros, el va transpira si va fi expus foarte usor unei raceli.

Ca sa stai linistita cu privire la sanatatea si siguranta copilului tau, ai grija ca acestuia sa nu ii lipseasca ochelarii de ski/snowboard sau ochelarii de soare, manusile groase si impermeabile, sosetele groase si bocancii caldurosi, care sa ii mentina picioarele uscate.

Este indicat sa iei cu tine mai multe perechi de manusi si sosete deoarece acestea se uda foarte des si ar trebui schimbate frecvent.

Copiilor le place foarte mult sa se joace in zapada, iar daca sunt imbracati calduros si nu stau in frig pentru o perioada prea lunga de timp, se pot distra de minune pe partie sau facand oameni de zapada.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre