Ingerasii in zapada ai copiilor

/ / Modificat: 2008-01-08
Ingerasii in zapada ai copiilor





 




Acest joc in zapada le aduce de fiecare data o mare bucurie copiilor, dar ca sa faci ingerasi in zapada este foarte important sa fii pregatit.

Exista multe tehnici ca sa creezi un ingeras in zapada perfect si poti sa fii cat de creativ vrei dupa ce faci unul (cu accesorii aditionale cum ar fi o aureola facuta din esarfe etc.).

Iata de ce aveti nevoie:

  • pantaloni impermeabili care sa tina de cald, geaca, manusi si un fes (fesurile cu ciucure fac cei mai frumosi ingerasi);

  • o zona cu multa, multa zapada.

    Cum se procedeaza

    Pasul 1

    Primul pas poate fi facut in multe feluri, dar cel mai simplu se pare ca este sa stai in picioare cu mainile si picioarele putin departate. Trebuie sa stai cu spatele la zona cu zapada in care vrei sa faci un ingeras.

    Alta varianta este sa iti tii mainile si picioarele apropiate, pe langa corp sau chiar sa ridici mainile deasupra capului ca sa formezi o linie dreapta.

    Pasul 2

    (Poate cea mai distractiva parte pentru copii!)

    Acum ca stai intr-o pozitie confortabila, lasa-te pe spate pana cand cazi in zapada. Incearca sa iti tii corpul cat mai drept posibil in timpul caderii si protejeaza-ti intotdeauna capul!

    Pasul 3

    De indata ce te instalezi in zapada, misca-ti mainile de jos in sus si invers, in timp ce iti departezi si iti apropii picioarele, impingand astfel zapada (este usor sa faci aceste lucruri in acelasi timp).

    Bratele:

  • Daca ai bratele pe langa corp, ridica-le pe amandoua deasupra capului (in acelasi timp, daca este posibil) impingand zapada in timp ce le ridici.

  • Daca deja ai bratele deasupra capului, adu-le pe langa corp, impingand zapada in timp ce te misti.

    Picioarele:

  • Departeaza si apropie picioarele pana cand faci urme frumoase in zapada.

    Repeta acest proces pana cand urmele se vad frumos in zapada.

    Pasul 4

    Partea cea mai grea este sa te ridici fara sa strici ingerasul din zapada facut de tine! Nu exista nici o tehnica pentru aceasta parte. Pur si simplu trebuie sa te ridici, apoi sa stai in picioare si sa sari intr-o zona departe de ingerasul din zapada.

    Intoarce-te intotdeauna si admira ingerasul inainte sa il faci pe urmatorul. Este intr-adevar greu sa nu cauti urmatorul loc cu zapada neatinsa ca sa mai faci inca unul, insa este satisfacator sa admiri un lucru frumos creat de tine.

    Asta este tot ce trebuie sa stii ca sa creezi un ingeras in zapada. Bineinteles, poti sa il decorezi cu o aureola desupra capului sau orice altceva, folosind materiale sau obiecte pe care le ai la indemana. Si cel mai important: ai grija de tine si distreaza-te!

    Alina Sica

    Redactor Copilul.ro


  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre