Decoratiuni simple, din hartie, pentru Craciun

/ / Modificat: 2017-04-07
Decoratiuni simple, din hartie, pentru Craciun

Transforma-ti copilul intr-un spiridus in decorarea casei de sarbatori! Luati-va ca material de lucru hartia, in toate culorile si texturile ei, si confectionati impreuna cele mai simple, dar de efect, decoratiuni pentru brad si casa!

Pasarele zburatoare

pasarele_craciun

Indiferent ca sunt agatate in brad sau prin casa, pasarelele din hartie pot deveni unele dintre cele mai frumoase decoruri de sarbatori create de micutul tau. Optati pentru hartie colorata sau alba (pe care sa o picteze micutul tau) si decupati-o sub forma unei pasarele. Din hartie cartonata, modelati aripi si lipiti-le de o parte si de alta a bucatii principale. Desenati-i ochi si cioc, apoi agatati-i o panglica. 

Bradut din hartie

Pentru confectionarea celui mai simplu bradut decorativ, ai nevoie de hartie cartonata. Desenati pe ea conturul unui bradut miniatural, decupati-l, colorati-l in verde si accesorizati-l cu tot soiul de decoratiuni: margelute pe post de globuri, sclipici, inimioare si stelute din hartie etc.

Ornament litera personalizata

litera_personalizata

Folositi toate literele cu care incep numele membrilor familiei pentru a crea decoratiuni personalizate. Desenati pe hartie cartonata conturul fiecarei litere, decupati-le, apoi colorati-le si accesorizati-le dupa bunul plac. Nu uitati sa agatati panglica fiecarei litere, pentru a le putea agata in brad.

Coronita pentru usa

coronita_usa_craciun

Una dintre cele mai simple si ingenioase metode de a confectiona o coronita de brad din hartie este din "amprente" ale palmelor copilului. Asaza palma deschisa a copilului pe hartie, deseneaza conturul si decupeaz-o. Procedeaza la fel de vreo 10 ori, astfel incat sa aveti suficient "arsenal" de amprente, cat sa confectionati coronita. Lipiti-le intre ele, cu degetele in exterior, in forma de cerc. Mototoliti bucati mici de hartie rosie si lipiti-le din loc in loc, pe post de decoratiuni. Agatati o panglica rosie sau de alta nuanta si apoi agatati-o pe usa.

Clopotel

Pentru a confectiona un clopotel simpatic din hartie, aveti nevoie doar de hartie cartonata, panglica si niste margelute cu care sa il decorati. Desenati pe hartie conturul unui clopotel, decupati-l si lipiti-i in capat o panglica legata in forma de fundita. Perforeaza cartonul la capatul unde ai prins fundita si introdu siragul de margele. Leaga-le la capete. Atarna clopotelul confectionat de o clanta a unei usi, de o piesa de mobilier sau chiar in brad. 

Felicitare

felicitare_brad

Niciun an fara felicitare personalizata, creata de manutele dibace ale copilului! Incurajeaza-ti micutul sa confectioneze felicitari din hartie pentru toti membrii familiei voastre. Distrati-va cu tot soiul de modele si metode de accesorizare, tot din hartie. Ajuta-l sa scrie mesaje personalizate in ele, astfel incat sa aiba un efect emotional garantat in randul celor care le primesc.

Mos Craciun

Copilul il poate confectiona pe Mos Craciun pe de-a-ntregul sau doar partial, in functie de preferinte si abilitati. Pentru un copil mic, cel mai simplu este sa creeze chipul Mosului din hartie, intrucat nu detine suficiente abilitati motrice fine pentru a decupa si asambla toata figurina. Tot ce trebuie sa faca este sa decupeze toate elementele, apoi sa le lipeasca si sa deseneze ochii si nasul Mosului. Decupati urmatoarele elemente: un cerc mare (fata), unul mic (motul caciulii), un triunghi (caciula) si cat mai multe firicele sau franjuri de hartie (pentru barba). Acestea pot fi agatate in brad sau lipite pe felicitari ori agatate de diverse obiecte decorative.

Om de zapada

om_zapada_decoratiune

Trei cercuri de marimi diferite, decupate din hartie, pot forma cel mai simplu om de zapada. Orice copil se pricepe sa il asambleze, apoi sa il accesorizeze cu ochi, nas, fular sau maturica. Accesoriile pot fi desenate sau confectionate tot din hartie si apoi colorate cu tempera sau carioci. Omul de zapada de hartie poate fi lipit pe felicitari, agatat in brad sau asezat pe diverse alte obiecte decorative.

Ghirlanda

ghirlanda_hartie

Ghirlanda confectionata manual este una dintre cele mai festive decoratiuni de sarbatori. In plus, se face atat de usor, incat pot fi realizate chiar si de copii de 2-3 anisori, fara probleme. Aveti nevoie de hartie colorata pe ambele fete, in diferite nuante, de foarfeca si lipici. Impartiti-va sarcinile echitabil: tu ocupa-te de decupatul bucatelelor, iar copilul de lipitul lor. Distrati-va apoi intinzand ghirlanda prin toata casa.

Glob

glob_hartie

Exista o sumedenie de modele de globuri din hartie pe care le poti face pentru brad impreuna cu copilul. Insa cel mai simplu dintre toate este cel confectionat din bucati de hartie cartonata, prinse intre ele sub forma de cerc. In cazul in care nu va iese forma rotunda, dupa lipire, apelati la alta model. Mototoliti mai multe bucati de hartie, pana obtineti o bila, apoi puneti-va imaginatia la lucru si imbracati mingea formata in diverse bucati de hartie decupata.

Inimioara

inimioara_decoratiune

Decoratiunile pentru brad pot lua o multime de forme. Inimioarele sunt unele dintre preferatele copiilor mici. De aceea, creati impreuna cateva astfel de ornamente. Decupati inimioarele din hartie cartonata, apoi lasa copilul sa le coloreze sau accesorizeze dupa bunul plac. Puteti folosi sabloane de pe internet. Printati-le, asezati-le deasupra hartiei si colorati-le.

Ingeras

ingeras_decoratiune

Ingerasii sunt unele dintre cele mai frumoase decoratiuni de Craciun. Exista o multime de sabloane si modele de ingerasi care se pot face din hartie. Insa daca micutul tau nu are abilitati motrice fine suficient de dezvoltate, puteti incerca impreuna urmatorul model: decupati un triunghi, un cerc si o fasie din hartie, cu o latime de aproximativ 0.5 cm . Colorati toate bucatile pe ambele parti cu galben sau crem. Presarati sclipici pe triunghi si fasia lunga, care va deveni gulerasul ingerasului. Lipiti-le intre ele, pana cand obtineti forma figurinei. Ochii, nasul si gura pot fi desenate sau colorate cu markerul sau creioane colorate.

Ce alte idei de decoratiuni din hartie, pentru sarbatori, mai aveti? Care va place cel mai mult si pe care aveti de gand sa o puneti in aplicare pana la Craciun, impreuna cu copilul vostru? Spuneti-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Decoratiuni Craciun copii Decoratiuni craciun Craciun copii

Articole recomandate

Citeste si despre