Decoratiuni pentru Craciun facute de copii

/ / Modificat: 2017-11-23
Decoratiuni pentru Craciun facute de copii

Decoratiunile pentru Craciun facute de copii sunt atat stimulenti pentru imaginatia si dexteritatea celor mici, cat si un mod de a utiliza resturi de materiale si de jucarii stricate pentru a improvita decoratiuni frumoase si a economisi pentru bugetul de sarbatori.

Cauta prin casa orice bucati de material, margele, bilute, jucarioare mici, abtibilduri, tinte de plastic, carti de joc descompletate, piese de sah etc., pune-le intr-o cutie si evalueaza-le impreuna cu cel mic, scriindu-va pe hartie pe care si la ce le veti folosi.

Foarfeca, lipici, nimicuri si chef de joaca

Decoratiunile pot deveni fie globuri sau alte obiecte pentru bradul de Craciun, fie de pus prin casa, in spiritul sarbatorilor. Indeamna-i pe cei mici sa le creeze:

Globulete cu surpriza

Iti trebuie o cupa sau un paharel de plastic, pe care il gauresti cu un ac in fund, si un capacel din hartie mai tare, pe care poti sa faci niste pinguini din snururi negre, albe si portocalii, cusute sau lipite intre ele. Pe capacelul de hartie poti fixa fie pinguinii, fie o fotografie de familie, trei fundite rosii lipite spate in spate sau o jucarioara micuta.

Prin gaura paharului trece un snur, pune pe el o margea in interiorul paharului, apoi trece-l iar prin gaura, astfel incat sa ai ambele capete ale snurului in exteriorul paharului. Innoada-le la capat ca sa obtii o bucla. Cand ai terminat de mestesugit obiectul lipit pe capacel, lipeste-l de gura paharului. Ta-da!

Coronita de Craciun

Alege niste fotografii din care sa faci o coronita de Craciun, astfel incat sa se incadreze in cercurile de carton colorat pe care le-ai decupat in prealabil. Decupeaza fotografiile pe rotund, cat sa lase o mica rama a cartonului pe care le vei lipi.

Coase sau lipeste fotografiile inramate intre ele, in forma de cerc si lipeste pe spate, de-a lungul lor, o panglica ale carei capete sa se desprinda sus pentru a se putea agata in cui. Deasupra, poti lipi pe alocuri fundite textile sau din hartie, clopotei, bucati din crenguta de brad etc.

Decoratiunui dulci

Cauta sau inventeaza metode de obtinere pentru stelute din fondant, pe care sa le perforezi si sa treci prin orificiu panglici inodate la capete pentru a putea fi agatate in brad. Pe stelute pune fondant din alte culori si scrie numele membrilor familiei sau ce mesaje iti plac, bulinute colorate dispersate sau grupate cate trei.

Ghirlandele copilariei

Cand eram mici faceam din hartie colorata inele pe care le inlantuiam si faceam o ghirlanda multicolora nesfasita. Totul incepe de la un dreptunghi de hartie colorata ale carui capete le lipesti intre ele, in forma de inel. Prin acest inel treci un alt dreptunghi colorat caruia ii lipesti capetele la fel. Ai obtinut un lant cu doua zale. Incurajeaza-i pe cei mici sa o termine. Poti folosi si snururi de tip beteala, iar ghirlanda o poti prinde cu bolduri pe perdea.

Fulgi de zapada pentru brad

Iti trebuie trei bete de lemn de la inghetata pe bat si trei modele diferite de nasturi, plus unul mai special, pentru pus in centru. Iti mai trebuie lipici, ata si foarfeca. Lipeste betele de inghetata intre ele in forma de asterisc si lasa-le sa se usuce.

Pe el lipeste in centru un nasture special, apoi lipeste pe fiecare brat acelasi tipar de nasturi (de la mai mic in interiorul asteriscului, pana la mai mare la capetele batului de inghetata) si nu uita ca unul din cei aflati la capat sa aiba gaurile neacoperite, pentru a putea face gaica de agatare.

Coronita de nuiele

O mana de nuiele suficient de lungi asezate in forma de cerc si banda adeziva si ai obtinut suportul. Conuri, frunze de pe jos, cercelusi, toate lipte de suport, peste care ai dat inainte cu spray argintiu sau auriu. Dupa uscare, mai lipeste nuci, ghinde, toate colorate cu vopseluri acrilice (rosu, galbe, verde, albastru). Trece o panglica rosie prin coronita si innoad-o cu funda.

La final, senzatia de multumire te va face sa te simit la fel de bine ca senzatia de implinire si fericire a copilului, care simte ca din mainile sale a iesit un obiect, ba chiar unul foarte frumos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre