Creati impreuna felicitari de Craciun!

/ / Modificat: 2017-11-23
Creati impreuna felicitari de Craciun!

Felicitarile de Craciun facute de copii sunt unele dintre cele mai indragite si apreciate cadouri pe care le pot primi cei dragi din preajma lui. La fel ca in fiecare an, a venit momentul in care micutul isi pune imaginatia si manutele dibace la lucru si creeaza, cu multa dragoste, felicitari personalizate pentru fiecare persoana draga din viata lui.

Ajuta-l sa faca si in acest an cele mai frumoase si spectaculoase felicitari de Craciun!  

Felicitare cu modele din nasturi

felicitari-nasturi

Copilul poate crea o felicitare interesanta si creativa pentru persoanele dragi, daca in loc sa coloreze ceva pe ea, aplica diverse modele facute din nasturi.

Luati hartie cartonata colorata, decupati-o si impachetati-o in jumatate, dupa modelul clasic de felicitare. Apoi, puneti-va imaginatia la lucru. Puteti forma un omulet de zapada din nasturi, o coronita decorativa de Craciun sau chiar niste cornite de ren.

Finalizati modelele formate cu bucatele de hartie colorata, pe care le decupati in functie de ce aveti nevoie pentru modelul ales.

Felicitare simpatica, cu model de manusa

felicitare-manusa

O alta idee prin care puteti crea modele mai deosebite de felicitari pentru Craciun este sa decupati din hartie cartonata o manusa, apoi sa o colorati si sa o lipiti pe o mostra simpla, standard, de felicitare. Pentru a o mai "indulci" nitel, lipiti-i intr-un colt o bombonica, iar pentru a o mai inveseli, adaugati-i cateva snururi din ata colorata pe una dintre margini, la alegere.

Felicitare in forma de glob de Craciun

felicitare-glob

Felicitarea poate lua forma unui glob de Craciun. Ea nu trebuie sa fie neaparat dreptunghiulara, dupa modelul clasic. Puteti improviza tot soiul de forme - braduti, oameni de zapada, animalute etc.

O idee foarte inspirata pentru Craciun este este globul. Asadar, decupati hartia cartonata in doua forme egale de cerc. Apoi, suprapuneti cercurile, iar cu ajutorul acului si al atei, coaseti-le la una dintre margini, pentru a se putea deschide apoi asemenea unei felicitari normale. Pe partea din fata a felicitarii, incurajeaza prichindelul tau sa coloreze, sa lipeasca sau sa ataseze tot felul de accesorii sau sa deseneze ce modele doreste.

Lasa-l sa imprastie prafuri cu sclipici pe ea si sa isi foloseasca imaginatia pentru a o finaliza. Atasati-i si agatatoare, astfel incat sa poata fi prinsa in bradut, daca cel care o primeste va dori acest lucru.

Felicitare cu ren

felicitare-ren

Copilul tau poate desena pur si simplu chipul unui ren pe o felicitare simpla, insa mai interesant este daca foloseste diverse materiale pentru a-l crea si atasa cu lipici. Asadar, provoaca micutul sa-si foloseasca imaginatia si sa decupeze capul unui ren din hartie cartonata, sa ii lipeasca ochi, nasuc si gurita din ce gaseste prin preajma (bilute rosii sau negre, margele, pompoane etc.) si sa ii creeze cornitele din snur gros maroniu.

Incurajeaza copilul sa creeze un fond rosu pe felicitare si sa decupeze si fulgisori de zapada din hartie alba, pe care sa-i lipeasca din loc in loc. Felicitarea este pregatita sa fie scrisa si trimisa catre destinatar!

Felicitare cu om de zapada

felicitare-om-zapada

Daca prichindelul tau tine neaparat sa deseneze sau coloreze felicitarea pe care o pregateste cu multa dragoste pentru cineva drag, atunci sugereaza-i ca model un om de zapada. Incurajeaza-l sa deseneze un chenar pe felicitare, pe care sa-l coloreze. In interiorul acestuia, invata-l sa deseneze si sa coloreze un omulet de zapada si fulgisori in jurul lui. Nu in ultimul rand, ajuta-l sa scrie o urare simpatica in interior, pentru persoana careia ii este destinata felicitarea.

Felicitare cu chipul lui Mos Craciun

felicitare-mos-craciun

O alta idee simpatica de felicitare pentru sarbatori este sa ajuti copilul sa creeze o felicitare pe care sa creeze chipul lui Mos Craciun si sa scrie pe ea "Ho! Ho! Ho!" si "Craciun fericit".

Creati un model simplu, dreptunghiular, de felicitare din hartie cartonata de culoare verde. Apoi, decupati din fetru sau hartie cartonata modelul caciulii de Mos Craciun, chipul acestuia si barbia. Aranjati-le in centrul felicitarii si lipiti-le astfel incat sa redati chipul generosului si bunului Mos. Lasa copilul sa-i faca ochisorii cu o carioca neagra si chiar sa il imbujoreze nitel cu un creion colorat rozaliu.

eveniment-copilul

Crezi ca pot exista Sarbatori fara stres? Cum faci sa nu lasi stresul si agitatia specifice sarbatorilor sa iti afecteze linistea familiei? Vorbim despre importanta timpului petrecut alaturi de copii si despre cum ne putem bucura cu adevarat de linistea sarbatorilor in familie - joi, 7 decembrie, incepand cu ora 18:30, la Hotel Capitol, alaturi de Ioana Chicet-Macoveiciuc si Monica Reu.

Intrarea la eveniment este libera, iar locurile sunt limitate. Rezerva-ti un loc!

Pentru mai multe informatii despre eveniment, viziteaza www.copilul.ro/timp-frumos-impreuna.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Felicitari copii Craciun copii Activitati distractive copii Crafturi copii

Articole recomandate

Citeste si despre