Craciunul, dar ce facem cu sarcina?

/ / Modificat: 2007-12-18
Craciunul, dar ce facem cu sarcina?





 




Ia-o usor!

Craciunul poate fi o perioada vijelioasa si chiar daca esti in primele luni de sarcina, te vei simti fara indoiala mult mai obosita decat de obicei.

Incearca sa simplifici lucrurile, nu iti face planuri complicate. Astfel, te vei putea bucura de festivitati fara sa te stresezi prea mult – stresul nu iti face bine nici tie si nici copilului tau.

Daca poti, petrece-ti Craciunul cu cei mai apropiati tie si incearca sa eviti situatiile tensionate. Cere ajutor daca ai nevoie si evita sa pierzi noptile. Craciunul vine in fiecare an, dar tu nu esti insarcinata in fiecare an!

Petrecerile si sarcina

Probabil ca perioada sarbatorilor este una dintre cele mai ocupate perioade ale anului pentru majoritatea persoanelor: invitatii numeroase la petreceri, planuri de vizita a a diversilor membri ai familiei, mersul la cumparaturi cu prietenele. ..

Daca lucrezi, vei fi mai mult ca sigur invitata la petrecerea de Craciun alaturi de colegii tai.

Scuze, scuze!

Daca nu esti pregatita sa anunti ca esti insarcinata, atunci trebuie sa inventezi un motiv bun care sa justifice faptul ca nu bei ca sa eviti prea multe intrebari.

In aceste situatii, este o strategie buna sa inventezi o scuza in avans; avand in vedere ca perioada de sarbatori este atat de ocupata, probabil nu vei ridica prea multe sprancene cand le vei explica faptul ca vrei sa ai mintea limpede a doua zi pentru ca ai foarte multe de facut.

Si mai bine, daca ai vreo prietena buna la serviciu in care poti sa ai incredere si careia vrei sa ii dai marea veste, aceasta te va ajuta sa scapi repede de intrebarile nedorite si te poate sprijini in caz ca ai nevoie.

Daca toata lumea stie de sarcina ta si in acest caz exista cateva capcane pe care trebuie sa le eviti. Colegii tai te pot intreba ce planuri ai pentru perioada de dupa nastere.

Daca nu vrei sa afle seful tau care sunt intentiile tale in legatura cu postul pe care il ocupi, este mai bine sa nu faci nici un comentariu pe aceasta tema. O fraza politicoasa, dar ferma: „Pentru moment ma concentrez pe sarcina mea!” ar trebui sa te scape de probleme.

Mancarea

Craciunul este o perioada in care se servesc mese copioase si se bea mult alcool. Desi aceste variante nu sunt niciodata o optiune buna, incearca sa ai mai multa grija anul acesta si sa nu exagerezi cu mancarea.

Vestea buna este ca poti sa mamanci curcan, deoarece nu contine multe grasimi si are foarte multe proteine. Asigura-te intotdeauna ca toata carnea pe care o mananci este foarte bine gatita pentru a evita otravirea.

De asemenea, ai putea sa incerci sa mananci mai multe legume si fructe – acestea il vor hrani pe copilul tau si vor contracara efectele unei cantitati mari de mancare. Asigura-te ca iti pastrezi un nivel ridicat de fluide consumand foarte multa apa.

Bebe de Craciun?

Daca se apropie data nasterii, asigura-te ca ai cu tine numarul de telefon al medicului tau oriunde ai merge si incearca sa eviti calatoriile lungi cu masina sau situatiile in care s-ar putea sa nu poata nimeni sa te ajute.

Daca pleci undeva, verifica unde se afla cele mai apropiate spitale, asigura-te ca ai geanta cu tot ce iti trebuie la maternitate si priveste partea buna a lucrurilor: s-ar putea sa primesti un cadou special in acest an de Craciun!

Alina Sica

Redactor Copilul.ro


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre