Adevarata semnificatie a Craciunului

/ / Modificat: 2017-11-23
Adevarata semnificatie a Craciunului

Copiii au deja lista de Craciun pusa sub perna. Craciunul ar trebui sa fie o perioada magica pentru ei: cu lumini stralucitoare si bomboane, o perioada in care toate dorintele lor se implinesc. Dar cum le aratam copiilor nostri ca exista atat de multe persoane in lume care nu se bucura de Craciun asa cum ar trebui?

Majoritatea copiilor percep Craciunul ca pe o perioada in care trebuie sa primeasca, asadar cum schimbam aceasta perceptie? Cum ii invatam pe copiii nostri despre adevaratul sens al sarbatorilor?

Un bun punct de pornire este sa le aratam ca intotdeauna este mai bine sa dai decat sa primesti. Impartind cu ceilalti, le oferim un exemplu copiilor nostri, ceea ce le va oferi un motiv in plus de bucurie de sarbatori.

Iata cateva idei, inclusiv unde sa mergeti ca sa raspanditi bucuria de sarbatori, cum sa initiati o traditie in familie si cum sa impartiti cu copiii vostri adevaratul sens al Craciunului. 

Invata-l sa daruiasca! 

Craciunul este o perioada a anului in care trebuie sa ne gandim mai mult la cei mai putin norocosi decat noi. De exemplu, tu si familia ta puteti sa aduceti putina bucurie ajutand o familie mai saraca de sarbatori.

Cadoul poate sa includa orice vrei sa daruiesti ca sa transformi Craciunul in ceva special pentru acea familie nevoiasa. Iata cateva exemple de cadouri:

- Daruri pentru copii;
- Daruri pentru mama;
- Prajituri, ciocolata si/sau alune;
- Aprovizionarea cu mancare a intregii familii pentru 2 saptamani;
- Obiecte de igiena etc.

Bisericile

Bisericile din zona in care locuiesti vor fi deosebit de recunoscatoare pentru orice donatie in perioada sarbatorilor. In timpul lunilor de iarna, donatii precum haine groase, paturi, sosete si manusi sunt foarte apreciate de cei care au astfel de nevoi.

Azilurile

In perioada de sarbatori exista foarte multe persoane in varsta care nu ii au alaturi pe cei dragi. Contacteaza un azil si programeaza o vizita. Ia cu tine ceva gustos de mancare si petrece ceva timp legand noi prietenii. Acesta e un mod minunat sa faci pe cineva fericit de sarbatori. Sa il inveti pe copilul tau sa se ofere pe sine este cel mai frumos act de bunavointa. Fiecare copil ar trebui sa aiba ocazia de a-si impartasi bucuria de sarbatori. Da-i un exemplu pozitiv anul acesta si explica-i copilului tau adevarata insemnatate a Craciunului!

Alina Sica
Redactor Copilul.ro

eveniment-copilul

Crezi ca pot exista Sarbatori fara stres? Cum faci sa nu lasi stresul si agitatia specifice sarbatorilor sa iti afecteze linistea familiei? Vorbim despre importanta timpului petrecut alaturi de copii si despre cum ne putem bucura cu adevarat de linistea sarbatorilor in familie - joi, 7 decembrie, incepand cu ora 18:30, la Hotel Capitol, alaturi de Ioana Chicet-Macoveiciuc si Monica Reu.

Intrarea la eveniment este libera, iar locurile sunt limitate. Rezerva-ti un loc!

Pentru mai multe informatii despre eveniment, viziteaza www.copilul.ro/timp-frumos-impreuna.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre