Activitati distractive de facut cu copilul intre Craciun si Revelion

/ / Modificat: 2017-12-21
Activitati distractive de facut cu copilul intre Craciun si Revelion

Perioada sarbatorilor de iarna este momentul ideal pentru a-ti petrecere timpul impreuna cu copilul tau. Fie ca alegi sa te joci cu el in casa, fie ca il duci afara la joaca, important este sa va distrati impreuna, mai ales daca in restul anului esti ocupata cu serviciul si grijile cotidiene.

In zilele dintre Craciun si Revelion, poti gasi o multime de activitati distractive pentru piticul tau, ca sa nu se plictiseasca.

Pictati impreuna

Copiii adora sa picteze si sa deseneze, iar tu ii poti "testa" creativitatea si imaginatia. Puteti desena impreuna un peisaj de iarna sau pe Mos Craciun. Copilul tau va invata sa manuiasca pensula si va pune pe hartie toate lucrurile pe care si le imagineaza.

Jucati "Nu te supara, frate"

Jocurile pentru copii sunt distractive nu numai pentru cei mici, ci si pentru cei mari. "Nu te supara, frate" este unul dintre cele mai indragite jocuri, iar intre sarbatori te poti relaxa si tu pret de cateva minute dand cu zarul si mutand piesele pe tabla de joc.

Gatiti impreuna

Cu siguranta vrei ca piticul tau sa invete cat mai multe lucruri de la tine. Inainte de Revelion, poti pregati impreuna cu copilul tau fursecuri delicioase. Pentru el, va fi foarte distractiv sa taie aluatul in diverse forme si sa presare bombonele colorate deasupra, iar tu vei termina treaba mai repede.

activitati-copii-craciun-revelion

Realizati felicitari pentru cei dragi

La masa de Revelion se aduna toti cei dragi, astfel ca iti poti convinge copilul sa-i surprinda pe bunici sau pe unchi cu felicitari amuzante. Ai nevoie de coli cartonate de diverse culori, putin lipici si bucatele mici de globuri. De partea cu spartul globurilor te poti ocupa tu, pentru ca cel mic sa nu se raneasca. Impatureste foaia in doua si imagineaza-ti un design dragut cu bucatelele mici de globuri.

Mergeti la patinoar

Nu poti tine copilul numai in casa, chiar daca puteti face multe lucruri impreuna. Afara se va simti mult mai fericit, mai ales daca il duci la un patinoar. Invata-l sa mearga pe patine si distrati-va impreuna pe gheata.

Mergeti in parc sau la targul de Craciun

In perioada sarbatorilor, parcul este cea mai la indemana metoda de a petrece timpul cu copilul tau. Zilnic se organizeaza concerte, iar mirosul bunatatilor din targurile de iarna il vor atrage ca un magnet. Atmosfera din parc este mai frumoasa seara, dupa aprinderea luminitelor de sarbatoare.

Daca nu gasesti ce sa faci cu micutul tau in parc, mergeti la targul de Craciun din orasul vostru, unde sigur veti gasi lucruri interesante de facut. 

copil-targ-craciun.

Mergeti la colindat

Bunicii se vor bucura enorm daca nepotelul lor vine sa-i colinde. Daca bunicii stau la tara, cu atat mai bine, pentru ca cel mic va avea loc de joaca, va putea face un om mare de zapada si va face ingerasi pe neaua proaspata. Daca este zapada buna de sanius, cauta un delusor si da-te cu saniuta cu piticul tau. Este o activitate placuta, care ii va pune sangele in miscare.

Orice activitate ai alege pentru cel mic, asigura-te ca face miscare sau isi pune mintea la contributie. Nu este recomandat sa il lasi in fata televizorului ore in sir sau la calculator. Jocurile sunt foarte importante la varsta lui, iar atunci cand le face impreuna cu mami si tati devin cu atat mai placute.

Autor: Laura Galan

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati copii Activitati copii iarna Sarbatori de iarna

Articole recomandate

Citeste si despre