De Craciun, creati impreuna traditii de familie

/ / Modificat: 2011-12-02
De Craciun, creati impreuna traditii de familie

Craciunul este o perioada a veseliei si a familiei. Traditiile specifice acestei sarbatori ne aduc bucuria in suflet. Nu te plictisesti sa le pui in practica chiar daca sunt aceleasi an de an. Iesi din monotonia traditiilor clasice de Craciun si creeaza cu toata familia altele noi-noute, unice si creative, speciale pentru voi!

Niciun an fara Mos Craciun!

Il poti intalni pe Mos Craciun cand mergi cu micutul la o petrecere de Craciun sau in locatii publice. Dar cum ar fi sa faci o traditie in care el sa aterizeze direct langa bradutul frumos impodobit in noaptea de ajun, iar tu sa il surprinzi impreuna cu copilul exact in momentul cand aseaza cadourile sub brad. Renunta sa aduci un mos care sa intre pe usa sau care sa ii aduca cadoul cu 5 zile inainte de Craciun.

Nu are niciun farmec! Fa-o ca la carte: in semi-lumina creata de stralucitoarele beculete de Craciun, in linistea noptii, adu-l pe Mosu' cel bun sa ii lase cadourile sub bradut. Copilul va fi surprins, iar imaginea extrasa parca dintr-o poveste.

Invata-l pe copil sa fie o gazda buna pentru Mos Craciun!

Copiii stiu ca trebuie sa fie cuminti pentru a primi cadouri frumoase de la Mosu'. Dar invata-l sa fie ospitalier cand vine'. O traditie americana spune ca Mosul este asteptat cu biscuiti si lapte puse de copii langa bradut. Ce-ar fi sa faci si tu o astfel de traditie in care sa il pui pe micut sa gateasca (de fapt sa te ajute pe tine la preparare) prajiturele pentru batranul Mos care calatoreste in lumea intreaga si sigur este infometat.

Ajunul Craciunului â daruire si caritate!

Faceti o traditie autentica in care in ajunul Craciunului, in loc sa va pregatiti si sa va bucurati singuri de ultimele ore pana la marea sarbatoare, faceti o bucurie unor copii mai putin norocosi. Vizitati un centru de plasament, un orfelinat sau un spital si pregatiti pachetele sau jucarii pentru a le darui. Sunt momente si sentimente coplesitoare pe care le poate experimenta copilul si din care poate invata sa empatizeze, sa fie recunoscator pentru ce are, sa imparta si sa fie darnic cu cei din jurul lui.

Poveste de Craciun in jurul bradului!

Alege o carte speciala de Craciun pe care sa o recitesti an de an. Si nu numai lui! Faceti o traditie din a citi povestea de Craciun in familie, adunand toti membrii si band ciocolata calda

in jurul bradutului. Si ce daca micutul ajunge la o varsta de 9-10 poate si mai multi ani si tu citesti aceeasi poveste? Este farmecul traditiei voastre de Craciun! Poate il pui pe el sa o citeasca!

Gatiti impreuna pentru Craciun!

Una dintre traditiile Craciunului este pregatirea bucatelor traditionale. Mirosul de cozonac si sarmalute trebuie sa faca parte din peisajul oricarui Craciun, altfel nu are farmec. Insa pana acum mama era cea care se ocupa de toata partea culinara a sarbatorilor de iarna. Voi insa veti fi diferiti: toata familia participa la prepararea lor, de la cel mai mic la cel mai mare membru. Inghesuiti-va in bucatarie si personalizati fiecare preparat in parte. Lasa-l pe micut sa orneze salat de bouef sau prajiturelele, in stilul lui!

Schimbati coloristica bradutului de Craciun in fiecare an!

Fiecare an e diferit, asa ca si bradutul vostru trebuie sa aiba o alta culoare. Daca anul trecut a predominat rosul, anul acesta alegeti albastrul sau argintiul. In fiecare an trebuie sa fie alta culoare. E propria voastra traditie, iar prietenii si apropiatii vor fi extrem de curiosi sa afle care e culoarea ce va predomina anul acesta in ornamente.

Un album foto de Craciun care se completeaza anual!

Aveti un album de fotografii separat pentru pozele de la fiecare Craciun. Una dintre traditii ar putea fi aceea in care desfaceti cadourile pe rand si surprindeti cu aparatul prima impresie a fiecarui membru la vizualizarea lui. Aceea este cea mai sincera! Vor fi niste instantanee grozave. Developati pozele si atasati fiecarui membru in el. Depanati amintiri de la Craciunurile trecute si puneti-l la loc pentru anul urmator.

In fiecare an, un ornament personalizat pentru bradut!

Faceti o traditie din a impodobi anual bradutul cu cate un ornament personalizat facut de intreaga familie. Creati-l manual si nu uitati sa notati intr-un coltisor anul fiecarui Craciun in parte. Va deveni un bradut al amintirilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Craciun copii Traditii craciun

Articole recomandate

Citeste si despre