Bebelusii au nevoie de cadouri de Craciun?

/ / Modificat: 2011-12-08
Bebelusii au nevoie de cadouri de Craciun?

Multi proaspeti parinti aleg sa nu faca mare tam-tam de Craciun in ceea ce priveste cadourile pentru bebelusi si ornamentele casei.

Ei considera ca bebelusul este mult prea mic pentru a constientiza faptul ca primeste un cadou sau ca bradutul este decorat si pregatit de sarbatori. Asa sa fie oare? Psihologii nu sunt de acord si sustin ca ei simt tot ceea ce se petrece in preajma lor.

Craciunul si Sarbatorile aduc familiei o atmosfera speciala, aceea de a fi impreuna si de a se bucura impreuna de magia pe care o emana.

Bebelusii, fara a sti despre ce e vorba si fara a putea intelege in ce consta aceste sarbatori, percep aceasta stare de bucurie de liniste care le este transmisa si lor.

Copiii invata, observa si simt ce se petrece in preajma lor de la nastere!

Chiar daca nu pot constientiza si recunoaste anumite reactii sau nu pot intelege ceea ce li se spune, nou-nascutii simt si investigheaza constant tot ce misca.

De la un an, copilul incepe sa observe si sa participela ceea ce intampla in jurul lui, iar pe la doi ani este chiar foarte activ si poate exprima singur ceea ce doreste sa ii aduc Mos Craciun.

Craciunul este un moment al linistii, pacii si armoniei. Un moment de familie in care clinchetele de zambete si veselie se aud la tot pasul. Exista un atasament mama-copil cu totul special, o relatie unica prin care copilul preia starile ei.

Este important sa pregatesti sarbatoarea pana in cel mai mic detaliu. Asa ii vei transmite si lui toate starile si sentimentele care te incearca.

Chiar daca este vorba despre un bebelus, este important sa i se vorbeasca si sa i se povesteasca. Este esential sa poata fi facut sa participe pasiv, prin ascultare la ceea ce se intampla in familie.

Cadouri pentru bebelus sau nu?

Ati putea fi tentati sa sariti peste cadoul pentru micutului. Pana la urma, el nu stie ca a primit ceva sau nu. Psihologii sustin ca este important sa ii faci un cadou copilului.

Mama este intermediarul, cea care face legatura intre ceea ce este transmis si ceea ce ajunge la copil si tot ea este si purtatoarea semnificatiei acelui cadou sau a lui Mos Craciun.

In plus, primul cadou al micutului, ca si alte "prime" momente din viata lui (primul pas, primul cuvant etc.), reprezinta o amintire frumoasa si inegalabila. O amintire pe care o puteti retrai in viitor, alaturi de copil, prin intermediul imaginilor de la eveniment. Asa ca nu ezitati sa faceti poze si sa inregistrati aceste momente.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Craciun copii

Articole recomandate

Citeste si despre