7 trucuri pentru un Craciun spiritual

/ / Modificat: 2017-11-23
7 trucuri pentru un Craciun spiritual

Ce inseamna Craciunul pentru tine si cum poti face ca sentimentele tale sa aiba o rezonanta spirituala printre membrii familiei tale?

Incercati sa reduceti din mesajele comerciale despre Craciun care de obicei se imprima repede in mintea copiilor. Inventati noi ritualuri de Craciun care includ o intalnire cu familia insufletita de lumanari, mancaruri simple si multe, multe cantecele.

Iata 7 trucuri care te pot ajuta sa creezi un Craciun cu adevarat spiritual

1. Incurajeaza-ti familia sa simta spiritul Craciunului stimulandu-i pe copii sa colaboreze.

Copiii pot sa organizeze o petrecere pentru prietenii lor acasa decorand bucataria, facandu-si daruri secrete sau planificand un meniu festiv pentru micul dejun din dimineata Craciunului.

2. Si animalele pot simti spiritul Craciunului! Alaturi de copii, confectioneaza diverse ornamente pe care sa le puneti apoi in curte sau in copaci. Daca aveti casute mici din lemn folosite de pasari drept cuib, le puteti impodobi cu cateva crengute de brad.

3. Gandeste-te cum ar putea familia ta oferi celorlalti un Craciun fericit! Daca nu stii o familie careia ii poti oferi sprijin, poti apela la directorul scolii, la primarul localitatii sau chiar la preotul bisericii din apropiere, care sigur au cunostinta despre existenta familiilor cu posibilitati materiale reduse.

Afla varsta copiilor lor si impreuna cu copii tai creaza o cutie de Craciun plina de cadouri pe care sa le-o trimiteti apoi.

4. Incurajeaza-i pe copiii tai sa isi faca singuri un cadou! Fie ca din economiile lor isi cumpara ceva ce isi doresc de mult timp, fie ca isi pregatesc o baie cu multa spuma si jucarii pentru cadita, sigur se vor bucura sa realizeze ca si ei pot face lucruri importante.

5. Incurajeaza relatia copilului tau cu biserica! Daca mergi la o biserica anume, vorbeste cu preotul sa il duci pe micutul tau acolo cand nu este slujba.

In acel loc sacru si linistit, vorbeste cu copilul tau despre cat de bine este sa fiti acolo, explica-i simbolurile si vorbiti despre semnificatia Craciunului. Tineti-va de maini si simtiti energia celor care s-au rugat in acel loc sfant.

6. Explica-le celor mici simbolurile Craciunului. In timp ce aprinzi lumanarile de Craciun, ai putea sa vorbesti despre ce simbolizeaza ele si sa le dai diferite intelesuri.

Ele pot sa reprezinte lumina lui Dumnezeu care ne inconjoara, dragostea lui Dumnezeu care se revarsa asupra noastra, puterea lui Dumnezeu care ne protejeaza, prezenta lui Dumnezeu care ne vegheaza.

7. Decorarea casei de Craciun trebuie sa fie perceputa ca un eveniment. Pune muzica pentru a crea o atmosfera de sarbatori, aprinde niste lumanari parfumate pentru a raspandi un miros placut in camera si, pentru ca momentul sa nu poata fi stricat, inchide telefonul.

Cand aranjezi instalatia bradului, vorbeste despre puterea luminii in vietile voastre.

eveniment-copilul

Crezi ca pot exista Sarbatori fara stres? Cum faci sa nu lasi stresul si agitatia specifice sarbatorilor sa iti afecteze linistea familiei? Vorbim despre importanta timpului petrecut alaturi de copii si despre cum ne putem bucura cu adevarat de linistea sarbatorilor in familie - joi, 7 decembrie, incepand cu ora 18:30, la Hotel Capitol, alaturi de Ioana Chicet-Macoveiciuc si Monica Reu.

Intrarea la eveniment este libera, iar locurile sunt limitate. Rezerva-ti un loc!

Pentru mai multe informatii despre eveniment, viziteaza www.copilul.ro/timp-frumos-impreuna.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre