Peste
Animal vertebrat acvatic a carui carne are o compozitie nutritionala apropiata de cea a carnurilor comestibile de pasari si mamifere.
Pestele aduce tot atatea proteine ca si carnea (intre 16 si 20 grame proteine pe 100 grame). El mai contine si numeroase minerale (potasiu, clor, sodiu, calciu etc.), oligoelemente (zinc, fluor, mangan, iod etc.) si vitamine ale grupului B. Carnea pestelui gras, ca si ficatul tuturor pestilor, contine in plus vitaminele A si D.
Valoarea energetica a pestilor variaza de la 70 la mai mult de 200 kilocalorii pentru 1OO grame, in functie de continutul lor in lipide: mai putin de 1% pentru pestele slab; intre1 si 5% pentru pestele semigras; intre 5 si 15% pentru pestele gras. Este recomandabil sa se consume peste cel putin de doua ori pe saptamana.
Riscul urias la care se expun romanii care mananca la mall-uri. Medic: "Se...
Investigatii la o gradinita din Vaslui dupa ce doi copii de 3 ani au parasit...
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu revin la ProTV! Vor fi...
De ce se cearta Laura Cosoi si Cosmin Curticapean in fata fetitelor:...
Copiii lui Kate Middleton, pregatiti pentru cel mai sumbru scenariu....
Mai multe noutati3 retete de avocado pentru copii
Chiftele de curcan cu legume
Gustare sanatoasa din mere
Piure de somon cu mere si rosii
Vezi toate retetele