Fibra alimentara
Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. Fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). Fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.
Ce tip de cancer ar avea Kate Middleton. Dezvaluirile unui medic oncolog:...
Mama lui Kate Middleton, Carole, distrusa de vestea ca fiica sa are cancer:...
Vladuta Lupau a ales deja numele celui de-al doilea copil: "E foarte rar....
Momente sfasietoare! Mama Andreei, studenta ucisa in Timisoara, a ajuns pe...
Motivul pentru care Anghel Damian s-a maturizat prea devreme: "Parintii mei...
Mai multe noutati3 retete de avocado pentru copii
Chiftele de curcan cu legume
Gustare sanatoasa din mere
Piure de somon cu mere si rosii
Vezi toate retetele