Cum alegi rucsacul potrivit pentru sportul practicat de copilul tau?

/ / Modificat: 2023-02-21
Cum alegi rucsacul potrivit pentru sportul practicat de copilul tau?

Mișcarea este esențială pentru dezvoltarea armonioasă a unui copil. De aceea, chiar de la o vârstă mică, ar fi bine să îi oferi copilului tău șansa de a practica un sport care să îi facă plăcere.

În funcție de vârsta lui și de preferințele pe care le manifestă, îl poți duce la un sport sau chiar două, în funcție de disponibilitatea ta și de programul copilului. Până la vârsta școlară, copilul ar putea prefera sporturile individuale, iar mai apoi ar putea manifesta interes și pentru sporturile în echipă, deoarece se dezvoltă capacitatea de a lucra împreună cu alți copii.

În cele ce urmează, îți prezentăm cum poți alege rucsacul potrivit pentru sportul practicat de copilul tău.

Ține cont de sportul practicat

Pe piață sunt disponibile atât rucsacuri universale, ce pot fi utilizate pentru orice tip de sport, cât și rucsacuri special concepute pentru un anumit sport. Spre exemplu, pentru înot se pot alege rucsacuri mai mici și care au interiorul căptușit, astfel încât să nu mai fie nevoie să îți faci griji în privința costumului de baie și a echipamentului ce ar putea rămâne puțin ude.

Tot pentru înot, se poate folosi orice tip de rucsac, având în vedere că echipamentul este mic și nu ocupă prea mult spațiu. În schimb, pentru tenis va fi nevoie de un rucsac special pentru rachetă. De aceea, trebuie să ții cont de sportul practicat.

Ia în considerare vârsta copilului

Adesea, cei mici doresc să fie independenți și să își care singuri rucsacul. De aceea, este necesar ca acesta să fie adecvat vârstei copilului, pentru a nu îl îngreuna și pentru a nu-i provoca dureri de spate. În magazinele de specialitate vei găsi rucsacuri special concepute pentru copii și pentru fiecare sport, astfel că îți va fi destul de ușor să alegi.

Ține cont de compartimentare

Compartimentarea este foarte importantă dacă va fi nevoie de mai multe obiecte. Spre exemplu, buzunarele pentru apă situate în exteriorul ghiozdanului sunt foarte utile pentru ca sticlele să stea într-o poziție corectă și să nu se verse, iar copilul să ajungă rapid la acestea.

Unele rucsacuri au un compartiment special pentru încălțăminte, separat de compartimentul principal, astfel încât nu va mai trebui să îți faci griji în această privință, totul fiind mult mai igienic.

Este de preferat ca interiorul să fie compartimentat în două, mai ales dacă înainte sau după sport copilul merge și la grădiniță sau la școală. Astfel, îi va fi mult mai ușor să se organizeze și să își găsească lucrurile.

Preferințele copilului

Este foarte important să ții cont și de preferințele copilului. Dacă îi place o anumită culoare și își dorește un rucsac care poate nu este 100% compatibil cu sportul pe care îl practică, poți face un compromis, mai ales dacă nu vor fi mari inconveniente.

De asemenea, cei mici s-ar putea să prefere rucsacuri cu anumite imprimeuri, cum ar fi personajele preferate din desene animate sau din povești. Din fericire, găsești rucsacuri excelente, care să mulțumească orice copil, astfel încât nu va trebui să cauți prea mult.

Bugetul avut la dispoziție

Nu în ultimul rând, să discutăm și despre bugetul alocat pentru rucsacul copilului. Pe piață sunt disponibile rucsacuri pentru toate bugetele, așa că departajarea s-ar putea face în funcție de facilitățile oferite pentru un anumit preț.

Așadar, dacă îți dorești un rucsac pentru copilul tău, ține cont de aceste aspecte și îți va fi mult mai ușor să îl alegi. Vârsta copilului, sportul practicat, bugetul disponibil și preferințele copilului ar trebui luate în considerare când investești în rucsacul potrivit, astfel încât să fie util și să entuziasmeze copilul.

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rucsacuri copii Sport copii

Articole recomandate

Citeste si despre