15 de lectii de viata pe care orice mama trebuie sa le dea mai departe fiicei sale

/ / Modificat: 2023-03-31
15 de lectii de viata pe care orice mama trebuie sa le dea mai departe fiicei sale

Daca esti mama de fata, atunci este important sa o ajuti sa devina un adult increzator in propriile puteri si valori, sa aiba incredere in ea si sa nu se lase influentata de cei din jur.

Este normal sa iti doresti tot ceea ce este mai bun pentru fiica ta, prin urmare asigura-te ca ii spui periodic urmatoarele fraze care o vor ajuta sa devina un adult puternic, hotarat si fericit. 

1. Esti speciala si unica.  Incerc sa iti intiparesc acest lucru in inima.  

2. Esti frumoasa asa cum esti. Toate femeile sunt diferite, dar toate suntem frumoase. Iar prima care trebuie sa creada asta esti tu. Iubeste-te pe tine insati.  

3. Nu te compara cu altii. Nimeni nu este mai bun sau mai rau decat tine, nimeni nu este mai urat sau mai dragut. Fii doar tu insati.

4. Gaseste-ti harul. S-ar putea sa nu te pricepi la unele lucruri sau sa nu-ti placa, dar cu totii avem un dar, un talent. Si nu te uita in exterior, ci in interior, cauta ceea ce te pasioneaza, ceea ce iti place cel mai mult sa faci. Acolo se afla darul tau.

5. Spune ceea ce simti. Exprimarea emotiilor este una dintre cheile fericirii, motiv pentru care trebuie sa spui mereu ceea ce simti. 

6. Iubeste-ti corpul. Iubeste-te atat in interior, cat si in exterior. Iubeste-ti corpul, chiar daca nu este perfect (ce este perfect?). Ai grija de tine, fa exercitii fizice, mananca sanatos si poarta-te frumos cu el.

7. Indrazneste sa visezi si nu te opri din visat niciodata! Nu exista vise imposibile. Viseaza si munceste pentru ceea ce doresti, ca visele sa devina realitate. 

8. Citeste mult. Traiesti in epoca divertismentului, sunt mii de lucruri care iti atrag atentia, stiu, dar nimic nu este mai valoros decat refugiul unei carti bune. Nu-ti pierde acest obicei.

9. Nu te atasa de lucrurile materiale. Fericirea nu se afla acolo. Lucrurile se strica, se pierd, adevarata valoare este in oameni.

10. Nu te grabiti sa cresti. Bucura-te de copilarie, de momentele tale de joaca, de naivitatea de a vedea lumea prin ochii tai de copil, nu te vei mai intoarce la aceasta perioada.

11. Nu iubi pe cineva care nu te iubeste pe tine. Dragostea trebuie sa vina din ambele parti. Cine te iubeste cu adevarat, te va iubi neconditionat, asa cum esti. Iubirea nu doare si nu te rogi pentru ea.

12. Cunoaste-te pe tine insuti. Petrece timp analizandu-te si punandu-ti intrebari. Intreaba-te ce iti place, ce te deranjeaza, ce ai schimba. Dezvoltarea personala iti va aduce numai impliniri.

13. Pune-te  in locul altora. Ai grija ce spui sau faci, pentru ca poti rani pe cineva. Nu-i judecati si nu-i criticati pe ceilalti.

14. Fa-ti prieteni. Prietenii sunt un dar al vietii. Veti impartasi momente speciale care pot fi traite doar cu prietenii si le veti tine minte pentru totdeauna.

15. Fii sincera, intotdeauna. Sinceritatea este o mare valoare care este mult denigrata in ultima vreme. Pentru orice relatie, de prietenie, de dragoste si chiar de munca, sinceritatea demonstreaza integritatea si calitatea unei persoane. Te poti insela, desigur. Daca o faci, recunoaste-o.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lectii viata copii Sfaturi Adolescenta copii

Articole recomandate

Citeste si despre