Scoala sigurantei Tedi la finalul celui de-al 7-lea an

/ / Modificat: 2022-06-16
Scoala sigurantei Tedi la finalul celui de-al 7-lea an

Tedi, impreuna cu invatatori din toata tara si cu reprezentanti ai Politiei Romane prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii si-au indeplinit si in acest an misiunea de a le face cunoscute elevilor de clasa I cat mai multe informatii utile despre siguranta. In ore online, in ore desfasurate la scoala, cu schimbari de ritm impuse de pandemie, dar cu acelasi entuziasm si bucurie. Caci asa s-a desfasurat cel de-al 7-lea an al scolii sigurantei Tedi pentru cei 37.075 de elevi de clasa I din toata tara care au frecventat cursurile in anul scolar 2021-2022. Dupa ce au ascultat cu mare interes si si-au indreptat toata atentia catre cadrul didactic, catre Tedi si politistii prezenti la orele despre siguranta, cei mici au acum mai multe informatii legate de regulile de baza pe care trebuie sa le urmeze pentru a fi in siguranta pe strada, acasa, la scoala, in mijloacele de transport, cand sunt in vacanta sau cand acceseaza internetul.

Scoala sigurantei Tedi

Toate acestea au fost demonstrate din plin de catre elevii de clasa I de la scoala Gimnaziala Nr. 3 ,,Gheorghe Lazar'’, din Brasov, unde au avut loc ultima lectie din acest an si ceremonia de incheiere a anului 2021-2022 al scolii sigurantei Tedi.

Iata ca incheiem cel de-al 7-lea an al scolii sigurantei Tedi. Nici nu stiu cand a trecut timpul. Fiecare an a venit cu provocarile lui, dar si cu numeroase activitati pe care le-am organizat pana acum cu mare drag pentru sapte generatii de elevi de clasa I. Avem zeci de mii de fotografii primite de la copii, sute de mesaje de la cadrele didactice, multe amintiri ramase in memorie si in suflet de la lectiile la care am participat personal. Fiecare generatie are copii extraordinar de receptivi, invatatori deosebit de implicati care au raspuns prompt invitatiei lui Tedi de a participa la acest program. ii felicitam pentru tot ce au facut pe parcursul anului si le multumim ca ne sunt alaturi pentru a crea impreuna o societate cu adulti informati si responsabili”, a declarat Ioana Visean, Director de comunicare Maspex Romania.

De la inceputul anului scolar si pana in prezent, Tedi a primit peste 32.000 de fotografii. Acestea contin desene, machete ale situatiilor in care pot aplica informatiile despre siguranta. si nu in ultimul rand mesaje pentru Tedi si pentru domnii si doamnele politist.

Scoala sigurantei Tedi

Se spune ca totul pleaca de la cei şapte ani de acasa. Noi, anul acesta, avem cea de-a 7-a generaţie de absolvenţi ai Şcolii siguranţei Tedi şi putem spune, cu mandrie, ca avem 7 generaţii de copii care ştiu sa traiasca in siguranţa. Este un rezultat de echipa: copii, parinţi, profesori şi politişti care ne motiveaza sa continuam programele preventive”, a spus comisar sef de politie Ramona DABIJA-Director al Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii.

Programul Scoala sigurantei Tedi are drept scop asimilarea unor cunostinte si dezvoltarea unui set de abilitati la care copilul sa apeleze in diverse situatii. Parteneriatul cu Ministerul Educatiei şi cu Poliţia Romana prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii asigura adaptarea tuturor materialelor elaborate de Tedi la varsta copiilor si respectarea dreptului acestora la o educatie de calitate.

Scoala sigurantei Tedi

La scoala sigurantei Tedi, educatia pentru siguranta incepe de la clasa I. tinand cont de societatea in care traim, nu pare deloc devreme. Ritmul vietii si cantitatea de informatii care invadeaza mintea copiilor de 7 ani din 2022 sunt mult mai mari decat in urma cu 10 sau 20 de ani, asa ca datoria noastra este sa ii pregatim de la o varsta frageda sa se descurce cat mai bine intr-o societate extrem de dinamica. Secretul unui program reusit este reteta echilibrata intre cand (cat mai devreme), cu cine (cu oameni pasionati) cat (suficient, dar nu obositor) si mai ales cum: interactiv, nonformal, online si fizic, provocator, distractiv si educativ in egala masura. scoala Sigurantei Tedi a reusit sa echilibreze aceste ingrediente. Felicitam deopotriva organizatorii, cat si toti profesorii si copiii implicati, pentru efortul, curajul si bucuria cu care invata sa fie in siguranta”, a declarat domnul Ionel Florian Lixandru, secretar de stat in Ministerul Educatiei.

Scoala sigurantei Tedi continua si in anul scolar 2022-2023! Cadrele didactice care vor avea elevi in clasa I sunt invitate sa urmareaca site-ul programului www.scoalatedi.ro pentru inscrierile care vor incepe odata cu noul an scolar.

Suportul didactic este asigurat de Tedi si consta in materiale necesare desfasurarii programului la clasa, concepute astfel incat sa respecte modul de invatare specific elevilor de clasa I - prin jocuri si activitati educative. Toate materialele sunt in format electronic si sunt transmise gratuit, prin e-mail, dupa finalizarea inscrierii. Materialele pot fi folosite atat in predarea directa la scoala, cat si la orele in sistem online.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Siguranta copiilor Educatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre