De ce nu ar trebui sa iti lasi copilul sa doarma cu usa deschisa

/ / Modificat: 2019-02-11
De ce nu ar trebui sa iti lasi copilul sa doarma cu usa deschisa

Sa iti convingi copilul sa doarma noaptea la el in camera cu usa inchisa poate fi o adevarata provocare; cei mici simt nevoia sa nu se simta izolati de parinti si de restul casei, sa aiba un crampei de lumina care sa ii protejeze de umbre si sa poata fi auziti cand tipa daca sunt atacati de monstrii din dulap.

Pompierii avertizeaza insa toti parintii, ca uneori, o usa inchisa, poate face diferenta dintre viata si moarte in eventualitatea unui incendiu.

Reprezentantii unui departament de pompieri din Australia au postat o notificare privind siguranta in timpul incendiilor pe Facebook, spunand ca pentru parinti este dificil sa isi convinga copiii sa doarma cu usa inchisa, de aceea este vital sa li se explice celor mici de ce este bine pentru ei sa nu lase usa dormitorului niciodata intredeschisa, iar pentru a evidentia motivul au distribuit imaginea a doua usi.

Diferenta este foarte clara, una dintre poze aratand ravagiile facute de flacari la exteriorul usii, in timp ce in cealalta imagine interiorul usii este intact, protejand dormitorul si intregul sau continut. Reprezentantii departamentului de pompieri au precizat ca daca dormitorul ar fi fost ocupat, usa inchisa ar fi putut salva o viata.

Recunostinta parintilor

Multi dintre parintii care au vizualizat postarea au raspuns cu recunostinta acetei notificari a departamentului de pompieri, sustinand ca se vor asigura pe viitor ca usa dormitorului celor mici este intotdeauna inchisa, in special noaptea, insa nu toti parintii au fost convinsi de beneficiile acestei masuri de precautie.

"Copiii care nu pot adormi cu usa inchisa sunt aceia care au o anxietate a separarii de parintii si familia lor si care isi doresc sa auda sunete familiare pe parursul noptii, cu siguranta sa ii sperii ca s-ar putea sa ii piarda intr-un incendiu pe cei dragi lor nu ii va face sa adoarma mai usor", a comentat cineva.

O alta mama a sustinut ca daca ar incerca sa inchida usa, copiii ei ar urla si ar protesta, iar alti utilizatori ai retelei de socializare si-au exprimat ingrijorarea ca incendiul ar putea sa incepa din interiorul dormitorului, restrictionand accesul spre siguranta al celor mici.

Sfaturi privind siguranta in timpul incendiului

Un alt parinte si-a manifestat ingrijorarea privind inchiderea usii dormitorului, spunand ca isi face griji ca incendiul ar putea sa inceapa chiar din camera copilului si ca detectorul de fum nu ar putea sesiza pericolul decat prea tarziu daca usa este inchisa.

Reprezentantii departamentului de pompieri australian spun insa ca astfel de detectoare de fum ar trebui instalate atat in zonele comune cat si in fiecare dormitor al locuintei si ca exercitiile de evacuare in cazul unui incendiu ar trebui repetate si acasa, nu doar la scoala, astfel incat copilul sa stie cum trebuie sa reactioneze indiferent unde se afla.

Este recomandat sa se stabileasca un loc de intalnire afara si toata familia sa aiba un punct de reper unde ar trebui sa ajunga in situatia in care se produce un incendiu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dormit copii Camera copilului

Articole recomandate

Citeste si despre