Asociatia EDIT si TotalEnergies organizeaza workshop-uri de educatie pentru siguranta

/ / Modificat: 2022-06-14
Asociatia EDIT si TotalEnergies organizeaza workshop-uri de educatie pentru siguranta

TotalEnergies Marketing Romania se alatura demersului Asociatiei EDIT si lupta pentru educarea populatiei tinere cu privire la siguranta rutiera, unul dintre subiectele care merita mai multa atentie din partea noastra, a tuturor cetatenilor tarii.

Conform statisticilor realizate de Uniunea Europeana in anul 2019, Romania se afla in continuare pe primul loc la numarul de decese cauzate de accidentele rutiere, avand o medie de 96 decese la milionul de locuitori fata de media Uniunii Europene (49 decese).

Mai mult, Romania se situeaza pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de persoane care cunosc manevrele de acordare a primului ajutor.

Este, asadar, nevoie de schimbare! Astfel, Asociatia EDIT, cu sprijinul TotalEnergies, a desfasurat la Romexpo in cadrul evenimentului ATSB, in weekendul 28-29 mai, workshop-uri de educatie pentru siguranta, adresate copiilor cu varste intre 3 si 13 ani, actiune care s-a soldat cu un real succes si a intrunit aproximativ 300 de participanti.

Cei mai mici dintre participanti au avut ocazia de a invata semnele de circulatie, cu ajutorul materialelor educationale puse la dispozitie, iar mai apoi, de a recapitula ceea ce au invatat prin desene, puzzle-uri si povesti. Cei mai mari dintre participanti au realizat impreuna cu formatorii asociatiei activitati ce implicau completarea unui rebus si au participat la concursuri interactive in care trebuiau sa descopere care sunt afirmatiile corecte.

In medie, atat cei mici, cat si cei mai mari, au participat la activitati timp de aproximativ 15-20 de minute, iar la finalul acestora au primit kit-uri de educatie rutiera care cuprindeau o vesta reflectorizanta, manualul „Ora de Educatie Rutiera – Vio si Rica in Oras”, un breloc reflectorizant, o insigna, un carnet de pieton si, nu in ultimul rand, o brosura informativa pentru parinti.

Siguranta rutiera trebuie sa fie o prioritate atat pentru societatea civila, cat si pentru organismele abilitate, iar parteneriatul dintre Asociatia EDIT si TotalEnergies Marketing Romania are menirea de a creste gradul de constientizare cu privire la importanta acesteia si, mai presus de atat, de a educa copiii si a-i pregati pentru eventualele pericole, ne marturiseste dl. Liviu Zorila, Presedinte al Asociatiei EDIT.

Acest proiect are o importanta aparte pentru TotalEnergies, dat fiind faptul ca doar cateva secunde de neatentie sunt suficiente pentru a-ti schimba viata. Ne propunem sa crestem gradul de constientizare, dar si sa contribuim la pregatirea tinerei generatii impotriva pericolelor rutiere. A cunoaste regulile de circulatie si a sti cum sa reactionezi intr-o situatie limita sunt doua aspecte vitale, pe care cu totii ar trebui sa le avem puse la punct.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Educatie copii Siguranta copii

Articole recomandate

Citeste si despre