Cum sa-ti feresti copilul de gripa odata cu reintoarcerea la scoala

/ / Modificat: 2023-01-04
Cum sa-ti feresti copilul de gripa odata cu reintoarcerea la scoala

Odata cu reintoarcerea la scoala, dupa terminarea vacantei de iarna, copiii sunt expusi unui risc crescut de a se imbolnavi de gripa, deoarece au contact mai apropiat cu alti copii si adulti. Asta cu atat mai mult cu cat virusul gripal de tip A face ravagii in Romania, la aceasta ora.  

Prin urmare, pentru a preveni imbolnavirile, este important sa iei masuri pentru a-ti proteja copilul de gripa, mai ales daca acesta este mai vulnerabil (de exemplu, daca sufera de o afectiune cronica).

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti protejezi copilul de gripa odata cu reintoarcerea la scoala:

  1. Fa-i copilului vaccinul antigripal. Vaccinul antigripal este cea mai buna modalitate de a-l proteja pe copilul tau de gripa. Vaccinarea il poate ajuta sa evite imbolnavirea de gripa sau poate reduce severitatea simptomelor daca totusi se imbolnaveste.
  2. Invata-l sa se spele frecvent pe maini. Incearca sa-ti inveti copilul sa se spele frecvent pe maini. Acesta trebuie sa stie ca este important sa se spele pe maini dupa ce foloseste toaleta (atat acasa, cat si l ascoala), dupa ce se joaca cu jucariile altui copil, cand intra in casa, inainte sa manance, etc.
  3. Dezinfectarea bancilor. Da-I copilului la el o sticla de spirt si servetele de unica folosinta. Spune-i ca este important ca odata ce intra in sala de clasa sa-si dezinfecteze bine banca, abia apoi sa-si aseze caietele pe aceasta. De asemenea, invata-ti copilul sa nu-si lase hainele sau gheozdanul pe jos, deoarece acolo se afla cei mai multi microbi.
  4. Curata frecvent suprafetele din casa. Foloseste unei solutii dezinfectante pentru a dezinfecta suprafetele pe care copilul atinge des (cum ar fi manerele de usa, mesele si scaunele), nu trebuie sa-ti lipseasca din casa. De asemenea, este important sa aspiri cat mai des locuinta, sa speli podelele bine si sa aerisesti casa de cel putin doua ori pe zi, pentru a tine virusii la distanta.
  5. Incearca sa il faci sa evite atingerea ochilor, nasului si gurii cu mainile nespalate. Acest lucru poate ajuta la prevenirea raspandirii virusilor prin intermediul mainilor.
  6. Asigura-i copilului tau o dieta echilibrata si bogata in vitamine, care sa-i sporeasca sistemul imunitar. Acesta trebuie sa consume multe legume si fructe zilnic.
  7. Da-I suplimente de vitamina C pe toata perioada sezonului rece pentru a-I ajuta sistemul imunitar sa se intareasca.
  8. Incearca sa-l faci sa doarma suficient (minim 8 ore pe noapte) pentru a-si mentine sanatatea generala.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa copii Scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre