Pot copiii sa invete o limba straina vizionand filme subtitrate?

/ / Modificat: 2021-11-04
Pot copiii sa invete o limba straina vizionand filme subtitrate?

Pentru parinti vizionarea filmelor cu subtitrare este optiunea perfecta pentru a se bucura pe deplin de experienta. Filmele traduse nu au acelasi farmec. In momentul in care copilul invata sa citeasca, urmarirea filmelor subtitrate va fi o adevarata placere si pentru acesta.

In plus, copiii vor consifera invatarea unei limbi straine, mai usoara, iar timpul petrecut in familie intareste legaturile emotionale. 

Afla cum poti profita la maxim de filmele cu subtitrare pentru a-ti ajuta copilul sa invete mai usor o limba engleza sau o alta limba straina. 

Invatarea unei limbi straine de la o varsta frageda

Copilaria este cel mai bun moment a invata o limba straina. Cu cat sunt mai mici, copiii sunt capabili sa invete si sa retina cu mai multa usurinta cuvinte noi. 

In cazul limbii engleze, s-a demonstrat ca predarea timpurie imbunatateste competenta de comunicare prin intermediul acestei limbi. Iar ceea ce invata in copilarie le ofera celor mici sansa de a avea o baza excelenta pentru viitor.

In cele din urma, invatarea noilor cuvinte printr-o activitate placuta (cum ar fi vizionarea unui film), faciliteaza invatarea copiilor.

Cum se poate realiza invatarea limbilor straine cu ajutorul filmelor subtitrate

Indiferent ca alegi un film sau un desen animat, important este continutul. Acesta trebuie sa fie specific varstei copilului, dar si unul care sa-i atraga atentia. 

Pentru inceput, puteti experimenta cu momentele importante ale filmului in limba lor originala pentru a-i ajuta sa internalizeze sunetele si cuvintele. Mai tarziu, ii puteti ajuta sa inteleaga sensul cuvintelor.

Cand copiii sunt in primii ani de scoala, le poti pune episoade scurte din desenele animate preferate. Pe parcurs ce invata sa citeasca mai repede subtitrarea (da, ii poate ajuta si sa invete sa citeasca mai rapid), poti selecta filme si desene cu vocabular mai complex, cu dialoguri mai lungi si cu propozitii mai complicate.

Cum iti poti face copilul sa invete mai usor o limba straina

Daca doresti ca micutul tau sa invete mai usor o limba straina, atunci trebuie sa tii cont de cateva sfaturi simple:

  • Alege un film sau desen animat scurt, cu limbaj simplu si clar: este esential ca cuvintele si expresiile din dialoguri sa fie usor de inteles. Inainte de a viziona episodul sau filmul alaturi de copiii este important ca acestia sa aiba un vocabular de baza pentru a putea recunoaste mai bine termenii.
  • Cu subtitrare: Alege filme si desene cu subtitrare pana cand copiii vor invata bine termenii in limba resepctiva. In momentul in care copiii stapanesc bine limba, indeparteaza subtitrarea. 
  • Seriale si filme care ii intereseaza: Este important sa alegi acele seriale si desene care prezinta interes pentru copii. In caz contrat acestia nu vor fi atenti si nu vor avea motivatia esentiala pentru invatare.
  • Urmariti filmul sau desenul impreuna: Cand alegi acest tip de invatare urmariti filmul sau desenul imrpeuna. Raspunde-i la toate intrebarile pe care le are si pune-I, la randul tau intrebari, pentru a oberva cat de multe lucruri a inteles. 

Atentie! Filmele si desenele pot constitui un mod excelent de a-I invata pe cei mici diverse notiuni, dar si o limba straina. Un copil, insa, nu trebuie sa se uite la televizor mai mult de 30 de minute pe zi si, in nicun caz, nu trebuie lasat singur in fata televizorului.

Sursa foto: pexels.com

Articole recomandate

Citeste si despre