Tipuri de cartuse imprimante – ce este cel mai bine sa alegi pentru tine?

/ / Modificat: 2023-06-20
Tipuri de cartuse imprimante – ce este cel mai bine sa alegi pentru tine?

Oamenii nu se gandesc la cartusele de imprimanta pana in momentul in care acestea se epuizeaza. De cele mai multe ori, tiparesti si totul functioneaza corect, asa ca nu le dai nici o atentie. Cu toate acestea, atunci cand trebuie sa fie inlocuite, se dovedeste ca este foarte dificil sa le cumperi si sa alegi modelele potrivite pentru echipamentul pe care il detii. De aceea, merita sa afli ce tipuri de produse sunt disponibile pe piata si care sunt cele mai bune pentru tine?

Tipuri de cartuse de imprimanta

Diviziunea de baza a diferitelor tipuri de cartuse imprimanta este distinctia dintre cerneala si toner. Cartusele de cerneala contin cerneala lichida neagra sau colorata. Imprimantele care le folosesc sunt echipate cu o serie de duze care sunt folosite pentru a pulveriza cerneala lichida pe pagina pe care urmeaza sa fie create text sau imagini. 

Cartusele toner sunt folosite in imprimarea laser si contin o pulbere comprimata. in momentul imprimarii, aceasta pulbere este incalzita si apoi este aplicata pe hartie. Acest tip de imprimare este rapid si eficient, fiind o alegere buna daca ai un volum mare de munca in mod frecvent.

Ce cartuse imprimanta sunt mai bune?

Daca trebuie sa cumperi un cartus toner sau unul cu cerneala, depinde de modelul imprimantei tale si tehnologia utilizata. in schimb, daca doresti sa cumperi un dispozitiv nou si te intrebi ce sa alegi, trebuie sa tii cont de ceea ce vei imprima, cat de des vei folosi dispozitivul si cat de importanta este calitatea imprimarii. 

La cumparare, imprimantele cu jet de cerneala sunt mult mai ieftine decat cele cu laser. Cu toate acestea, tonerele sunt cu siguranta mai potrivite daca nevoie de listare este ridicata si iti permit sa imprimi un volum mare de pagini. Daca folosesti aceste cartuse imprimanta Canon doar ocazional, o imprimanta cu jet de cerneala va fi probabil suficienta. Daca vrei un dispozitiv pentru birou, unde se vor imprima multe documente in fiecare zi, cel mai bine este sa optezi pentru o imprimanta laser.

Caror aspecte merita sa acorzi atentie cand cumperi cartuse?

Atunci cand cumperi un cartus , ai optiunea de a alege intre cele dezvoltate de companii independente sau cele care sunt produse de acelasi producator ca si imprimanta ta. 

De asemenea, poti cauta oferte precum seturi de cartuse combinate. Datorita lor poti beneficia de doua sau mai multe cartuse. Aceste seturi contin de obicei cerneluri negre si colorate, iar pretul lor este mai mic decat ar fi cumparate separat.

Daca vei acorda atentie sfaturilor de mai sus, nu ar trebui sa ai probleme in alegerea tipului de imprimanta si a cartuselor. 

Sursa de imagine:

Andrey_Popov / Shutterstock.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre