Evaluarea nationala 2016: cand incepe si cum se desfasoara testele

/ / Modificat: 2016-08-02
Evaluarea nationala 2016: cand incepe si cum se desfasoara testele

Evaluarea Nationala pentru elevii claselor a II-a, a IV-a si a VI-a este solutia care ii ajuta pe copii sa se obisnuiasca inca de mici cu formatul examenelor, cu presiunea pe care o pun acestea pe umerii lor, dar ii si mobilizeaza sa invete mai bine si sa se concentreze inca din primii ani de studiu, fata de generatiile trecute, care erau mult mai relaxate din acest punct de vedere.

Ministerul Educatiei a decis sa continue aceasta forma de testare si in 2016. Asadar, elevii claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor fi evaluati din nou dupa modelul testelor internationale PISA. Copiii vor fi testati la limba romana - scris si citit, matematica si stiinte (fizica si biologie).

Subiectele pentru Evaluarea Nationala 2016 la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a vor fi realizate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) din subordinea Ministerului Educatiei in concordanta cu programele scolare. Subiectele de la Evaluarea Nationala 2016 vor avea un nivel de dificultate mediu si un format asemanator celor al testarilor internationale.

Calendar Evaluare Nationala 2016

Evaluarea Nationala 2016 Clasa a II-a

 6 iunie 2016: Scris - Limba romana

 7 iunie 2016: Citit - Limba romana

Scris-Citit: Limba romana pentru minoritatile nationale

 8 iunie 2016: Matematica

 9 iunie 2016: Scris - Limba materna

10 iunie 2016: Citit - Limba materna


Evaluarea Nationala 2016 Clasa a IV-a 2016

 30 mai 2016: Limba romana

 31 mai 2016: Matematica

2 iunie 2016: Limba materna

Evaluarea Nationala 2016 Clasa a VI-a 2016

 23 mai 2016: Limba si comunicare (Limba si literatura romana + Limba moderna)

 24 mai 2016: Matematica si stiinte (Matematica + Fizica + Biologie)

Conform metodologiei publicate de Ministerul Educatiei, Evaluarea Nationala 2016 pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a se va desfasura in salile de clasa, iar copiii vor fi asezati in banci exact cum stau de obicei, in timpul orelor.

In cazul evaluarii pentru clasa a II-a, invatatorul de la clasa va imparti subiectele elevilor si ii va supraveghea pe parcursul testarii. La clasele a IV-a si a VI-a elevii vor fi supravegheati de doi profesori care nu predau la clasa respectiva. Acestia vor imparti subiectele si vor supraveghea elevii pe timpul testarii fara sa le ofere indicatii cu privire la rezolvarea exercitiilor.

Lucrarile elevilor de la clasele a II-a si a IV-a vor fi corectate de invatatorul de la clasa si de un alt profesor. La clasa a VI-a, testele de Limba si comunicare sunt corectate de cate doi profesori, unul de Limba si literatura romana si celalalt de Limba moderna. Testele la Matematica si Stiinte ale naturii vor fi evaluate trei profesori - unul de Matematica, unul de Fizica si unul de Biologie.

Profesorii corectori pot sa faca sublinieri sau mentiuni pe testele elevilor, pentru a arata unde au gresit cei mici.

Testele la Evaluarea Nationala 2016 pentru elevii claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor fi corectate la cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimei probe de la fiecare clasa. 

Portalinvatamant.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre