Este normal pentru copii sa scrie literele si numerele invers?

/ / Modificat: 2023-05-02
Este normal pentru copii sa scrie literele si numerele invers?

Să înveți să scrii nu este chiar floare la ureche, așa că majoritatea copiilor întâmpină unele obstacole pe parcurs. Probabil că una dintre cele mai frecvente greșeli este scrierea literelor și a numerelor invers.

De fapt, scrierea inversă a unor litere nu este atât de neobișnuită. Dacă ne gândim bine, litere precum "b" și "d" sau "p" și "q" sunt identice, doar că sunt întoarse în direcții diferite. Prin urmare, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că copiii care învață să scrie le întorc cu susul în jos.

Pe măsură ce copiii exersează scrisul și matematica, aceste erori dispar, astfel încât, în clasa a treia, majoritatea copiilor scriu corect atât literele, cât și numerele. Cu toate acestea, este posibil ca unii să aibă nevoie de ajutor suplimentar.

Când devine o problemă inversarea literelor și a numerelor?

Scrierea inversă a literelor sau a numerelor se numește inversiune și este un fenomen relativ frecvent la copiii cu vârsta sub 7 ani. Unii pedagogi consideră chiar că inversarea este o etapă suplimentară în dezvoltarea copiilor, înainte ca scrierea să se stabilească în mod ferm.

Acest lucru înseamnă că, atunci când copilul dumneavoastră începe să învețe să scrie, este posibil ca el sau ea să inverseze unele litere sau numere. Este important să înțelegeți că acest lucru nu este o problemă și nu înseamnă neapărat că va avea dificultăți la matematică sau la limbaj.

Copiii mici trebuie să învețe elementele de bază ale orientării corecte a literelor și numerelor, așa că este normal ca ei să inverseze unele litere și numere. Acesta nu este un semn de dislexie. Unii copii cu dislexie inversează literele, dar alții nu. De fapt, majoritatea copiilor care inversează literele înainte de vârsta de 7 ani nu suferă de dislexie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dislexie Scriere copii

Articole recomandate

Citeste si despre