Cum sa-ti ajuti copilul sa fie mai organizat in noul an scolar

/ / Modificat: 2021-08-27
Cum sa-ti ajuti copilul sa fie mai organizat in noul an scolar

Ne aflam la final de vara, iar toamn este tot mai aproape. Odata cu aceasta va incepe si noul an scolar. Prin urmare, este important sa-ti inveti copilul cum sa fie mai organizat pentru a-i fi mai usor sa-si faca temele, sa se ocupe de hobby-urile lui si sa aiba timp pentru orice isi doreste sa faca.

Dezvoltarea unor bune abilitati organizationale se face inca din copilarie. Iata cateva strategii pe care le poti aplica, alaturi de copilul tau, pentru a-l invata sa fie mai urganizat. Nu uita insa, ca exemplul personal este cel care conteaza cel mai mult. Prin urmare va fi necesar sa te organizezi si tu mai bine cu ceea ce ai de facut.

1. Creati liste de activitati

O lista de activitati il va ajuta pe copil sa fie mai organizat si sa-si aloce timp pentru tot ceea ce isi doreste sa faca. Prin uramare, o lista cu activitati, impartite in mai multe categorii si pe zile, este esentiala pentru a-l ajuta pe copil sa fie mai organizat. De exemplu, timpul acordat temelor scolare, poate fi impartit in mai multe categorii: matematica, romana, istorie, etc. La fel si pregatirea ghiozdanului pentru ziua urmatoare. In functie de orarul copilului poti face liste pe zile, care sa cuprinda tot ceea ce micutul are nevoie.

2. Organizarea temelor

Temele si timpul alocat acestora, difera de la o zi la alta. Prin urmare, acest camp va fi necesar sa fie completat zilnic, in functie de numarul temelor si al materiilor pe care trebuie sa le studieze pentru ziua urmatoare. Temele trebuie sa fie facute dupa ce micutul se intoarce de la scoala, si nu amanate pentru seara. Ultimul lucru pe care ti-l doresti este un copil care lucreaza la un eseu de istorie la ora 10 noaptea, cand ar trebui sa fie deja in pat.

3. Desemneaza un spatiu de studiu

Copilul trebuie sa-si desfasoare activitatea in acelasi loc. Prin urmare, un birou este ideal pentru ca micutul sa-si poata face temele fara sa fie distras de alti factori. Nu trebuie sa fie in camera lui sau intr-un dormitor. Poate fi un birou pliabil, care sa ocupe putin spatiu, mai ales daca ai un apartament mic.

4. Organizarea caietelor si rechizitelor

Ajuta-l pe copil sa-si organizeze caietele scolare, manualele si rechizitele astfel incat sa le gaseasca cu usurinta cand are neoie de ele. In acest fel, nu doar ca invata sa fie ordonat, ci va putea sa gaseasca tot ceea ce are nevoie in timp record, nefiind necesar sa piarda timp pretios din efectuarea temelor.

5. Creeaza un program pentru activitati casnice

Copilul trebuie sa aiba deja activitati casnice, adecvate varstei. Este important ca si acestea sa fie trecute pe lista astfel incat copilul sa fie constient de ele, sa nu le uite si sa devina tot mai responsabil zi de zi.

6. Ofera-i sprijin pentru a deveni mai organizat

Ajuta-ti copilul sa-si planifice timpul, mai ales in primii ani de scoala, cand notiunea timpului nu este suficient de dezvoltata. Nu de putine ori se intampla ca un copil sa spuna ca termina tema in cinci minute, iar in realitate dureaza cel putin o ora.

Sursa foto: piqsels.com

Articole recomandate

Citeste si despre