Cum consolidezi sistemul imunitar al copilului la intoarcerea in colectivitate

/ / Modificat: 2020-09-28
Cum consolidezi sistemul imunitar al copilului la intoarcerea in colectivitate

Inceperea gradinitei sau a scolii este in fiecare an o provocare pentru sistemul imunitar al celor mici. Anul acesta, mai mult decat oricand, este bine sa acorzi o atentie deosebita acestui aspect, odata cu adaugarea coronavirusului SARS-CoV-2 pe lista virusurilor si microorganismelor "obisnuite" care provocau viroze peste viroze si raceli peste raceli. 

Aplica "regula celor 5 S"

Imunitatea copiilor se consolideaza si cu ajutorul alimentatiei si cu ajutorul plimbarilor si al miscarii facute in aer liber, pe scurt - printr-un stil de viata sanatos. Poti aplica "regula celor 5 S" (salate, seminte, smoothie, spices - condimente, suplimente) pentru a asigura copilului aportul necesar de elemente nutritive. Dar ce faci cand cel mic nu vrea sa auda de toate alimentele si fructele sanatoase pe care i le pui in farfurie?

"Adevarul e ca nu toti copiii primesc cantitatea de elemente nutrititve din alimentatie. Este foarte important sa aveti o discutie cu medicul pediatru despre preventia cu adevarat eficienta a bolilor infectioase in colectivitate si sa alegeti armele care vor ajuta sistemul imunitar al copilului in contactul cu germenii", spune dr. Iulia Tincu, medic specialist pediatru.

Fitoterapia este o alternativa excelenta pentru consolidarea sistemului imunitar al copiilor, pentru a nu "agresa" organismul copilului cu diferite produse de sinteza, care pot avea efecte secundare neplacute.

Produsele din gama Phytodep de la Dr. Phyto au o actiune blanda si delicata, dar eficienta in lupta cu cele mai frecvente afectiuni ale copiilor, de la colicile bebelusilor, pana la infectii respiratorii si orofaringiene sau afectiuni digestive si deficiente nutritionale.

Cum previi si tratezi infectiile respiratorii

Infectiile respiratorii la copii sunt cumva la ordinea zilei atunci cand se afla in colectivitate. Cu cat sunt copiii mai mici, cu atat infectiile sunt mai greu sunt de evitat, insa nu si daca le pregatesti din timp sistemul imunitar. 

Dr. Phyto ofera Frutdep Immuno, o solutie orala de prima intentie in preventia si tratamentul infectiilor respiratorii si al recurentelor, dar si in perioada de convalescenta si in tratamentul infectiilor favorizate de imunodeficienta temporara. 

Indicat pentru copiii cu varsta peste 3 ani, dar si pentru adulti, Frutdep este un supliment alimentar menit sa consolideze sistemul imunitar. Copiii au nevoie de un singur flacon pe zi, administrat la distanta de o ora de mese, iar adultii pot face si ei o cura cu unul sau doua flacoane pe zi. 

Printre beneficii putem enumera reducerea duratei, severitatii si recurentei infectiilor respiratorii, consolidarea sistemului imunitar si tonifierea organismului in perioadele de convalescenta, protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si reducerea senzatiei de oboseala si extenuare.

Combinatie unica de nutraceutice, vitamine si minerale

Ce are special Frutdep fata de alte suplimente similare? O combinatie unica de nutraceutice, vitamine, minerale si sucuri concentrate din fructe, toate menite sa ajute organismul sa fie mai puternic. 

Copiii mici, de gradinita, si chiar si cei din scoala primara nu au sistemul imunitar complet dezvoltat. Acesta este si motivul pentru care pe parcursul unui an scolar au mai des episoade cu febra, tuse, nas infundat etc. Infectiile respiratorii sunt destul de greu de prevenit cand copilul intra in colectivitate, unde virusurile se imprastie cu repeziciune, insa nu imposibil. 

Imuno solutia orala Frutdep Immuno are in compozitie elemente esentiale pentru consolidarea sistemului imunitar atunci cand acesta este mai vulnerabil si pentru tonifierea organismului:

  • betaglucan - imunomodulator cu actiune antimicrobiana si proprietati antiinflamatoare
  • resveratrol - are proprietati antioxidante si antiinflamatoare, poate modifica raspunsul biologic al sistemului imunitar, impiedica proliferarea virusurilor in organism
  • complex de vitamine (betacaroten, vitamina C, vitamine din grupa B, acid folic) si sucuri concentrate de fructe (mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc) - contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar, au proprietati antioxidante, tonice si fortifiante.
  • lactoferina - glicoproteina care se gaseste si in laptele matern si care are proprietati antivirale, antibacteriene, antiinflamatoare si antioxidante; Prin actiunea sa, lactoferina combate intrarea virusului in celula prin stoparea legarii acestuia de membrana celulei.

Importanta si eficienta lactoferinei in lupta cu virusurile, bacteriile si tot germenii, care vin in viata familiei noastre "la pachet cu intrarea copilului in colectivitate, este subliniata si de dr. Irina Costache, medic primar pediatru. 

Specialistul sustine ca un produs pentru consolidarea imunitatii care contine lactoferina este cu adevarat un produs eficient:

"Despre lactoferina se stia ca este o proteina care se gaseste in laptele matern si care transporta fierul, dar ea nu are doar acest rol. Ea ajuta organismul si are actiune impotriva multor germeni.La coronavirus ne-a luat prin surprindere raspunsul imun exagerat, degringolada imuna care se produce atunci cand apare aceasta furtuna la nivelul celulelor care produc inflamatia. Lactoferina se leaga pe suprafata celulelor sanatoase si impiedica virusurile sa se mai lege de ele. Cand avem un produs care contine lactoferina am putea spune ca am gasit o solutie viabila pe termen lung. In afara de rolul antiviral are si rol antibacterian si antiparazitar".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre