BACK TO SCHOOL - un altfel de inceput pentru elevi

/ / Modificat: 2020-08-26
BACK TO SCHOOL - un altfel de inceput pentru elevi

Copiii au parte anul acesta de un altfel de "Back to school". Vor trebui sa poarte masti de protectie, vor fi obligati sa pastreze distanta fata de colegii cu care poate nu s-au mai vazut de jumatate de an; asta in cazul celor care vor merge la ore. Altii vor ramane in scenariul cu cursuri online, in functie de deciziile pe care le vor lua autoritatile si conducerile unitatilor de invatamant.

Pandemia COVID-19 a schimbat fata invatamantului romanesc, dar nu si nevoile elevilor. Ei au nevoie in continuare sa invete, sa socializeze, sa evolueze intr-un mediu prietenos si echilibrat. Scoala online poate parea o piedica in calea acestor lucruri, insa nu trebuie sa fie asa, iar noi, parintii, putem da o mana de ajutor.

Pastrarea valorilor, indispensabila intr-un an scolar altfel

Scoala trebuie sa ramana scoala, indiferent ce vremuri traim. Fie ca majoritatea elevilor vor merge la cursuri, fie ca cei mai multi dintre ei vor invata intr-un sistem hibrid, cu ore alternative la scoala si online, fie ca in unele cazuri se va invata exclusiv de acasa, elevii au nevoie de ceva care sa ii faca sa se "ancoreze" din nou in realitatea anului scolar. 

Psihologii atrag atentia ca depinde foarte mult de parinti felul in care elevii se adapteaza la invatatul de acasa, fie ca vorbim despre invatamant online, fie ca facem referire temele primite de la scoala. Este esential ca si acasa cei mici sa aiba un spatiu in care sa se simta ca la scoala atunci cand au de invatat, un mediu de studiu in care atentia sa nu le fie distrasa. 

De asemenea, este important ca, atunci cand totul pare dat peste cap, copiii sa aiba o atitudine si comportament bine stabilite, indiferent ca merg sau nu la cursuri. Chiar si atunci cand invata de acasa, pentru elevi este important sa treaca prin toate acele "ritualuri" prin care treceau atunci cand plecau la scoala: sa se trezeasca la o anumita ora, sa ia micul dejun, sa se imbrace, sa isi pregateasca rechizitele necesare pentru ziua respectiva. Daca copilul isi doreste, poate chiar sa isi faca ghiozdanul pentru ziua respectiva. Il va ajuta sa fie mai organizat cu manualele, caietele si toate rechizitele de care are nevoie la orele online.

Spune "adio" goanei dupa rechizite si alege calea online

Sa invete la distanta nu inseamna pentru copii o prelungire a vacantei, iar primul pas pentru a-i convinge de asta este sa achizitionati rechizitele de care au nevoie in noul an scolar. Cumparaturile online de rechizite sunt o alternativa civilizata si responsabila in aceste vremuri.

Papetaria Tudor intelege acest lucru si este pregatita sa vina in ajutorul clientilor sai cu solutii salvatoare. Indiferent de tipul de caiete scolare de care are nevoie copilul tau, aici le vei gasi pe toate, alaturi de numaratori si alfabetare, de seturi si truse de geometrie, de sabloane si rigle, de blocuri de desen si alte articole scolare.

caiete scolare

Copiii au nevoie de diferite instrumente de scris si de desen: creioane, creioane colorate si pensule, stilouri, pixuri, de pic. Toate acestea nu pot fi pastrate intr-o buna organizare decat in penare cat mai bine compartimentate si cat mai rezistente. 

penar

Aveti de ales dintr-o gama larga penare: cu extensii, simple, tip borseta, cilindrice sau tip etui, cu un fermoar sau cu mai multe, echipate sau neechipate. In plus, veti putea alege impreuna cu copiii personajele cu care acestia vor dori sa se "insoteasca" la scoala, fie ca vorbim despre printese Disney, Mickey Mouse, Scooby Doo, Angry Birds, personaje din Cars, Hotel Transylvanya sau despre super eroi precum Spiderman.

Cea mai "spinoasa" situatie apare atunci cand vine vorba despre ghiozdane scolare. Alegeti unul clasic, cu bretele, sau unul cu maner extensibil, tip troller? Material textil, plastic sau grip cauciucat, ori piele ecologica? Inchidere cu catarama sau cu fermoar?

ghiozdan gradinita

Sunt o multime de intrebari la care trebuie sa raspundeti cand alegeti ghiozdanul pentru cel mic. Iar in timp ce voi, parintii, va ganditi doar la caracteristicile care il fac mai practic si mai rezistent, cel mai probabil copilul va avea o singura cerinta: sa aiba pe el desenele favorite. La Papetaria Tudor veti gasi cu siguranta ghiozdane care sa indeplineasca si sa puna laolalta cerintele tuturor inainte de inceperea unui nou an scolar ce se anunta cu totul si cu totul altfel si in care ne dorim pentru copii in primul rand sanatate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre