Alegerea ghiozdanului pentru scoala. Cum te asiguri ca optezi pentru modelul si dimensiunea potrivite

/ / Modificat: 2022-08-26
Alegerea ghiozdanului pentru scoala. Cum te asiguri ca optezi pentru modelul si dimensiunea potrivite

Ne pregatim intens de inceperea unui nou an scolar, iar parintii se afla in fata unei mari provocari: alegerea ghiozdanului pentru scoala!

Fie ca ai un copil care abia acum merge in clasa pregatitoare, fie ca aveti deja „experienta”, alegerea ghiozdanului pentru scoala este una dificila. Trebuie sa tii cont de multe criterii si cele mai importante sunt acelea ca al tau copil trebui sa fie si fericit cu alegerea facuta, si sa se simta confortabil.

Cum alegi ghiozdanul potrivit pentru copilul tau

Dupa inceperea scolii, ghiozdanul va fi zilnic in spatele sau in mana copilului tau. Trebuie sa fie comod, dar si rezistent, pentru ca se stie ca de multe ori copiii nu au chiar atat de mare grija de lucrurile lor. De asemnea, trebuie sa te asiguri ca raportul calitate - pret este unul optim.

Ghiozdan ieftin sau mai scump? Aceasta e intrebarea

Chiar daca inceputul anului scolar presupune multe cheltuieli si te gandesti sa faci economie macar la ghiozdan, aceasta „politica” poate fi una mai degraba paguboasa. Un ghiozdan prea ieftin risca sa se degradeze dupa doar cateva saptamani de scoala, iar in final vei cheltui mai mult decat iti doreai.

In plus, dupa inceperea anului scolar oferta de ghiozdane din magazine scade si este posibil sa nu mai ai de unde alege. Prin urmare, nu te zgarci tocmai la ghiozdan, pentru ca, daca ai noroc si faci alegerea potrivita, investitia va fi una care merita.

Verifica in primul rand calitatea ghiozdanului

Trebuie sa stii la ce detalii sa te uiti atent pentru a te asigura ca optezi pentru un rucsac care sa merite investitia:

  • evita cusaturile slabe, inegale sau neglijente
  • evita fermoarele aflate la vedere
  • inspecteaza cu atentie marginile materialului, pentru a te asigura ca nu se destrama usor
  • opteaza pentru fermoare protejate de bucati de material

Alege un ghiozdan care se potriveste copilului tau

Nu toti copiii au aceeasi inaltime si aceeasi constitutie. Si totusi toti trebuie sa care dupa ei ghiozdane de multe ori prea grele pentru spatele lor.

  • • alege un ghiozdan de dimensiunile potrivite pentru ca spatele si umerii copilului sa nu aiba de suferit; latimea ghiozdanului ar trebui sa fie proportionala cu latimea spatelui copilului, iar lungimea nu ar trebui sa depaseasca linia taliei copilului.
  • • opteaza pentru un ghiozdan cu bretele late si ajustabile, pentru a proteja umerii de greutatea excesiva; ghiozdanul trebuie purtat pe ambii umeri, pentru a nu deforma coloaa.
  • • uita-te cu atentie la toate buzunarele si compartimentele si alege un ghiozdan compartimentat, pentru o mai buna distributie a greubatii.

Testati ghiozdanul inainte sa il cumparati

Cand va hotarati la un model, faceti un test pentru a va asigura ca este potrivit pentru copil. Ajustati bretelele si curelele si luati in calcul faptul ca ghiozdanul nu ar trebui sa cantareasca mai mult de 15% din greutatea copiluui.

Nu in ultimul rand, tineti cont si de gusturile copilului atunci cand cautati un ghiozdan pentru scoala.

FOTO: Pixabay

Articole recomandate

Citeste si despre