6 trucuri care usureaza tranzitia de la vacanta, la scoala

/ / Modificat: 2023-08-30
6 trucuri care usureaza tranzitia de la vacanta, la scoala

Luna septembrie vine cu provocari atat pentru copii, cat si pentru parinti. Dupa trei luni de vacanta, cei mici se intorc la scoala, iar tranzitia nu este usoara pentru ei.

Pentru ca anul scolar sa inceapa cu dreptul pentru copilul tau, ai la dispozitie cateva trucuri care usureaza trecerea.

1. Reluati rutina

Dupa ce toata vacanta au avut ce program au vrut ei, copiii trebuie sa revina la rutina de scoala. Cu cel putin o saptamana inainte de inceperea scolii, reluati programul de somn si de masa. Incercati sa culcati si sa treziti copiii la orele potrivite, pentru a avea parte de somn suficient si pentru a se incadra in programul de scoala.

2. Faceti un calendar

Cu ceva timp inainte de inceperea anului scolar, faceti un calendar in care copilul sa vada exact cate zile mai sunt pana cand se va intoarce la scoala. Poate bifa atunci cand a mai trecut o zi, astfel incat sa stie exact cand este momentul sa se intoarca.

3. Discutati despre program

Inainte de a incepe scoala, vorbiti cu copilul despre ajustarea programului. Stabiliti clar care sunt orele de odihna, orele in care trebuie sa isi faca temele si cele in care se poate relaxa, uitandu-se la televizor sau jucandu-se. In acest fel, nu veti avea probleme de negociere a timpului liber.

4. Faceti cumparaturile pentru scoala impreuna

Copiii vor fi mai entuziasmati de inceperea noului an scolar daca isi aleg ei singuri hainele (uniforma), ghiozdanul, penarul etc. Mergeti la cumparaturi din timp, pentru a fi totul pregatit in prima zi de scoala.

5. Vorbiti despre ce ii place la scoala

Discutati cu cei mici despre lucrurile pozitive legate de scoala: faptul ca isi fac prieteni noi, ca invata lucruri interesante, ca au activitati potrivite pentru varsta lor. Puneti accentul pe ce ii place copilului sa faca la scoala.

6. Organizati spatiul de studiu

Camera copilului trebuie sa aiba un colt de studiu si unul de relaxare. Spatiul destinat temelor trebuie sa fie clar delimitat de cel pentru joaca. Biroul ar trebui sa fie asezat langa fereastra, astfel incat copilul sa aiba lumina naturala atunci cand isi face temele.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta copii Scoala

Articole recomandate

Citeste si despre