Copilul meu refuza sa invete!


In urma celor scrise de dumneavoastra va sfatuiesc sa incercati sa descoperiti cam care ar fi cauzele ce stau in spatele acestui refuz al copilului dumneavoastra de a invata.

Poate ca in spatele acestui refuz stau mai multi factori si nu tine totul de importanta invataturii in ziua de azi. Lasati la o parte vina pe care o atribuiti dumneavoastra ca mama, pentru ca aceasta nu va aduce nici o solutie.

Verificati daca in spatele acestui refuz al copilului de a invata, de a fi atent la ore nu sta un deficit de atentie, poate o incapacitate de concentrare a atentiei. Asa cum spuneti copilul dumneavoastra este agitat, poate aceasta agitatie avea la baza o nestatornicie a atentiei?


Totodata, chiar daca acum sunteti dezamagita de rezultatele scolare ale copilului, va sfatuiesc sa evitati  blamarea copilului, sa evitati pe cat posibil sa adoptati o pozitie agresiva fata de acesta.

Puteti de altfel sa lucrati mai mult acasa cu copilul, incurajandu-l mereu si laudandu-i succesele pe masura.

O atitudine mult prea toleranta fata de copil nu este de folos, incercati sa stabiliti niste reguli foarte clare legate de timpul de joaca si cel de invatat, astfel incat finalizarea temelor sa conditioneze si joaca.

Puteti apela in acest sens la recompense si pedepse, astfel incat copilul dumneavoastra sa stie exact care va fi consecinta faptelor sale.

In legatura cu importanta invataturii in ziua de azi va sfatuiesc sa purtati o discutie serioasa, ca intre doi adulti, cu copilul dumneavoastra, sa ascultati cu calm ce are de spus, si sa contraargumentati cele spuse de el.

Incercati pe cat posibil sa cresteti motivatia acestuia pentru invatatura, oferindu-i drept exemplu persoane care au reusit in viata din astfel de motive.

Consultati-va cu invatatoarea si impreuna cu aceasta stabiliti un plan pentru atragerea copilului in cat mai multe activitati scolare.

Mult succes!

Clara Monica Craciun,

psiholog – Clinica Psihosolutions.

www.psihosolutions.ro


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul