Desertul preferat al copiilor ii face mai destepti. Explicatiile medicului Vlad Ciurea

/ / Modificat: 2023-07-30
Desertul preferat al copiilor ii face mai destepti. Explicatiile medicului Vlad Ciurea

Copiii iubesc dulciurile si, daca s-ar face un sondaj privind desertul preferat, ciocolata ar castiga, cel mai probabil, detasat. Unii spun ca nu e tocmai buna pentru cei mici, insa cunoscutul medic Vlad Ciurea este de alta parere.

Reputatul neurochirurg atrage atentia ca delicioasa, dar controversata ciocolata are efecte nebanuite asupra organismului si, peste toate, ne face mai destepti.

Ciocolata, alaturi de cafea, cacao si lecitina, este un excelent stimulator al proceselor cerebrale. "Favorizeaza invatarea si la scoala, si la copilul mic", spune prof. dr. Vlad Ciurea, care atrage atentia ca este important si ca alimentatia sa fie una „rationala”, cu cat mai putine grasimi, sarmale, prajeli si alte mancaruri care incarca stomacul si impiedica sangele sa ajunga la creier.

Ciocolata face minuni pentru stimularea celulei nervoase si a memoriei

"Celulei nervoase trebuie sa-i dam ceea ce ii place si ceea ce este necesar pentru a o tine in functiune. Ei ii mai trebuie oxigen, deci aer curat. Apoi dulce, dar nu zahar, care este rafinat. Dulcele din miere, din fructe, nu din prajituri insiropate. Trebuie metabolizat usor acel dulce care da energie", explica prof. dr. Vlad Ciurea.

Ce fel de ciocolata dam copiilor

Din spusele reputatului neurochirurg rezulta ca varianta cea mai buna si sanatoasa de ciocolata este ce neagra, cu continut ct mai ridicat de cacao si cu cat mai putin zahar, umpluturi ori arome.

"Creierului ii plac dulciurile, dar nu orice dulce. Zaharul ii face rau, mai ales cel rafinat. De aceea trebuie alese cu grija produsele din care ne extragem energia. Celula nervoasa v fi extrem de multumita cu dulciuri cat mai naturale: fructe de sezon, miere sau gem fara zhar. Recomand ciocolata amaruie, cu o concentratie cat mai ridicata de cacao. Va sfatuiesc sa renuntati la acele combintii de ciocolata cu umpluturi, siropuri, creme sau arome. Ciocolata amaruie pastreaza acel gust original si nealterat de caco. O lume far bomboane si ciocolata ar fi mai trista", sustine medicul Vlad Ciurea.

FOTO: Piqsels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ciocolata copii Ciocolata

Articole recomandate

Citeste si despre