Copilul tau refuza sa bea apa deoarece nu are gust? Cum il poti ajuta sa se hidrateze in zilele de vara

/ / Modificat: 2023-06-24
Copilul tau refuza sa bea apa deoarece nu are gust? Cum il poti ajuta sa se hidrateze in zilele de vara

Pe masura ce canicula se inteteste, asigurarea unei hidratari adecvate devine esentiala pentru sanatatea copiilor. Cu toate acestea, unii copii pot refuza sa bea apa simpla din cauza gustului sau "plictisitor".

Daca esti mama, cu siguranta te-ai confruntat deja sau te vei confrunta cu celebrul refuz ca “apa nu are gust”. Cum poti sa-ti ajuti copiii sa se hidrateze in aceasta situatie? Foarte simplu. Apeland la cateva trucuri eficiente! Iata cateva dintre acestea:

Ofera-i apa aromatizata

Daca copilul tau refuza apa simpla, poti incerca sa-i oferi apa aromatizata inn mod natural, acasa. Adauga cateva felii de fructe proaspete, cum ar fi lamaie, portocala sau capsuni, in apa rece. Aceasta va da un gust subtil, fara a adauga zahar sau arome artificiale. In plus, aceasta metoda ii poate incuraja pe copii sa descopere noi arome si sa se bucure de prospetimea verii.

Prepatati limonada impreuna

Un alt mod de a-ti ajuta copilul sa se hidrateze este sa-l implici in procesul de preparare al limonadei. Daca limonada simpla nu este pe placul lui, ii poti imbunatati gustul si o poti indulci cu alte fructe, precum capsuni, piersici sau  un alt fruct preferat de acesta. Tot ce trebuie sa faci este sa pasezi fructul respectiv si sa il adaugi in limonada.

Ofera-i smoothie-uri si sucuri naturale

O alta optiune pentru a-i ajuta pe copii sa se hidrateze este sa le oferi smoothie-uri si sucuri naturale. Foloseste fructe proaspete si legume pentru a prepara bauturi sanatoase si delicioase. Poti combina capsuni, banane, iaurt si putina apa pentru a obtine un smoothie racoritor. Asigura-te ca sucurile pe care le oferi sunt preparate in casa, pentru a evita ca acestea sa contina adaos de zahar.

Alte trucuri care functioneaza si la care poti apela cu incredere sunt:

  • Jocuri si competitii: Transforma momentele de hidratare intr-un joc distractiv. Poti organiza o competitie amicala intre frati sau intre prieteni, in care sa-i motivezi sa bea apa in mod regulat. De exemplu, poti stabili un obiectiv de a bea un pahar de apa in fiecare ora si sa acorzi premii mici pentru realizarea acestui obiectiv. Aceasta abordare interactiva poate face ca procesul de hidratare sa fie mai placut si mai distractiv pentru copilul tau.
  • Ambalaje atractive si colorate: Prezentarea jucausa a sticlei de apa poate face diferenta. Alege ambalaje de apa care sa fie atractive si colorate pentru copilul tau. Exista pe piata sticle de apa cu diverse modele, cu personaje preferate sau cu ilustratii interesante. O sticla de apa speciala poate transforma un obiect de consum intr-un accesoriu distractiv, care ii va face pe cei mici sa fie mai incantati sa bea apa.
  • Exemplul personal: Nu subestima puterea exemplului personal. Daca copilul tau te vede pe tine, ca parinte, consumand apa si facand acest lucru o prioritate, va fi mai dispus sa iti urmeze exemplul. Fii un model pentru el. 

 FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Apa baut copii Apa copii

Articole recomandate

Citeste si despre