Lucruri esentiale pe care trebuie sa le pui in bagajul copilului tau cand pleaca in tabara

/ / Modificat: 2023-06-05
Lucruri esentiale pe care trebuie sa le pui in bagajul copilului tau cand pleaca in tabara

Se apropie vacanta scolara si incepe sezonul taberelor de vara. Exista numeroase multe tipuri de tabere pentru toate gusturile; de la taberele clasice, la mare sau la munte, la tabere tematice sau de aventura si pana la tabere in strainatate.

Daca este pentru prima data cand copilul merge intr-o tabara, este important sa pregatesti din timp toate materialele de care va avea nevoie. Acestea vor varia, desigur, in functie de tipul de tabara ales, dar cu mici exceptii, sunt aceleasi. 

Un rucsac incapator si rezistent

Un rucsac de agatat in spate, care sa fie usor, dar in acelasi timp rezistent si incapator, este solutia perfecta pentru depozitarea bagajelor de care copilul va avea nevoie in timpul sederii sale in tabara. Iar asta deoarece va putea sa il care fara probleme, indiferent de traseu si cat are de mers.

Asigura-te ca acesta are curele de umar late si captusita si ca spatele rucsacului are un suport moale si respirabil pentru a fi usor de transportat si pentru a preveni transpiratia.

Sac de dormit + saltea de dormit

In cazul in care copilul va sta in cort, in tabara, este necesar sa achizitionezi un sac de dormit cu o cantitate si o calitate a umpluturii suficienta pentru zona in care va sta, astfel incat sa nu-i fie frig sau cald.

In plus, pentru ca sacul de dormit sa nu fie asezat direct pe sol, acesta trebuie combinat cu o saltea sau un covoras din spuma, care nu numai ca ofera un confort mai mare, dar asigura si o mai buna izolare.

Trusa cu articole de toaleta

In afara de haine si obiecte personale, copilul trebuie sa aiba in rucsac o geanta de toaleta cu produse de igiena de baza, cum ar fi trusa dentara, perie de par, sapunul/samponul, buretele, deodorantul si cateva prosoape (prosop de maini, de fata si de corp).

Trusa de prim ajutor

O mica trusa de prim ajutor, nu trebuie sa-I lipseasca din bagaj. Adauga in aceasta dezinfectant, leucoplast si bandaje pentru a-si trata singuri micile zgarieturi. De asemenea, daca are probleme precum greata in timpul deplasarilor cu masina, asigura-te ca are pastilele recomandate de medic.

Repelent pentru tantari

O crema sau un spray repelent pentru tantari este un must, mai ales daca urmeaza sa mearga in camping sau intr-o zona in care sunt frecventi tantarii.    

Sapca sau palarie

De asemenea, este important ca micutii sa-si protejeze capul cu o sapca sau o palatie pe parcursul zilelor de vara, mai ales in vacanta cand petrec mult timp in aer liber. 

Crema de protectie solara

Indiferent de locul in care merge copilul in vacanta, crema de protectie solara nu trebuie sa-I lipseasca din bagaj. Ba mai mult, copilul tebuie invatat sa o aplice zilnic, inainte de a iesi din casa si sa o poarte mereu la el pentru a o reaplica la fiecare 3-4 ore. Alege o crema cu factor de protectie SPF 50+, rezistenta la apa si cu filtre fizice sau minerale.

Protectie pentru buze

Pe langa protectia solara pentru corp, este esentiala si o protectie pentru buze, deoarece aceasta zona a corpului este foarte sensibila si se poate arde usor, se poate crapa si deshidrata. Asadar, alege un balsam de buze cu protectie SPF 50+, care hidrateaza in profunzime, repara buzele crapate sau uscate si protejeaza de razele solare.

Ochelari de apa

Daca merge la mare sau la piscina si ii place sa inoate, asigura-te ca are o pereche de ochelari de apa, astfel incat sa-si protejeze ochiii de apa plina de clor sau de apa marii. Nu este deloc placut sa-ti intre apa in ochi. 

Un mic ghozdanel

Pentru zilele petrecute in tabara, in care copilul va pleca in mici excursii trebuie sa aiba un mic rucsac in care sa-si poata tine portofelul, sticla de apa, un pachet de servetele si alte lucruri necesare. 

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tabara copii

Articole recomandate

Citeste si despre