Sportul, de ce este esential pentru fetite?

/ / Modificat: 2011-01-18
Sportul, de ce este esential pentru fetite?

Sportul, in special cel de performanta, este o activitate spre care se orienteaza mai mult parintii de baieti. Fetitele sunt inscrise mai degraba la cursuri de pictura, de teatru sau spre balet si alte dansuri gratioase. Totusi, specialistii considera ca multi parinti nu constientizeaza ca inscrierea fetitelor la un sport are beneficii unice pentru acestea.

Performante scolare mai bune

Multa vreme s-a crezut ca sportul nu se impaca aproape deloc cu invatatura. Specialistii sustin ca in special fetitele care fac sport inca de mici au rezultate mai bune la invatatura decat cele care nu fac.

Exercitiile fizice imbunatatesc procesul de invatare, memoria si concentrarea, ceea ce le ofera un avantaj in fata celorlalti.

Contributii unice in sanatatea lor

Sportul este cel mai bun cadou pe care il poti face sanatatii copiilor. Insa fetitele sunt avantajate si de faptul ca s-a demonstrat ca sunt mai putin predispuse la cancer la san si osteoporoza decat cele care nu fac sport. De asemenea, se pare ca ele sunt mult mai putin predispuse sa se apuce de fumat daca fac sport.

Si cum toate fetele stiu, sportul ajuta la modelarea unui corp frumos si armonios, dar sanatos.

Abilitati esentiale

Fetele care joaca sport invata mai repede si mai eficient ce inseamna munca de echipa si stabilirea obiectivelor, precum si orientarea eforturilor spre atingerea lor. Sportul, in echipa mai ales, are beneficiul de a le invata pe fetite lectii de viata esentiale. A avea colegi si un antrenor care sa le indrume spre atingerea obiectivelor prin efortul comun, de echipa le invata calea spre succes. Aceste calitati le vor fi de folos la maturitate, mai ales in activitati profesionale.

Imbunatatirea stimei de sine

Odata cu modelarea corporala, mentinerea unei greutati optime si tonifierea intregului corp apare si efectul psihologic al sportului: mai multa incredere in propria persoana si imbunatatirea imaginii de sine. Acestea sunt 2 puncte critice indezvoltarea fetitelor, mai ales la anii pubertatii, care pot fi depasite prin sport.

Sportul relaxeaza si binedispune

Fetitele care fac sport sunt mai vioaie, mai vesele si mai putin stresate. In timpul sportului sunt eliberate endorfine de catre creier, plus alte substante chimice responsabile cu inducerea starii de bine si inhibarea hormonilor stresului.

Sportul inseamna prietenie

Copiii au adesea greutati in a-si face uneori prieteni si in a lega prietenii de durata. Sportul faciliteaza acest lucru. Inscrierea la un sport de echipa le face mai usor sa inteleaga ce inseamna cu adevarat prietenia. Vor invata pe principiul "toti pentru unul si unul pentru toti" si vor extrage si intelege singure, din experienta, care sunt valorile si principiile ei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sport copii

Articole recomandate

Citeste si despre