Cum administram medicamente copiilor?

/ / Modificat: 2011-09-19
Cum administram medicamente copiilor?

Administrarea medicamentelor la copii trebuie sa tina cont de mai multe reguli decat de tipul potrivit de medicatie si de alegerea unui produs pentru special pentru copii. Este important sa sa citesti prospectul, sa ii dai doza corecta si sa tii tot tratamentul, dar si sa folosesti diverse trucuri pentru a-l determina sa le inghita.

Cere sfatul medicului sau farmacistului!

Chiar daca stii ca micutul tau a mai luat medicamentul respectiv si ca i-a facut bine, prezinta intotdeauna simptomele unui cadru medical sau farmacistului pentru a fi sigura de alegerea facuta.

Daca trebuie sa ii dai un medicament nou, trebuie sa intrebi specialistul ce efecte adverse are, cu ce interactioneaza si cum se da.

Da-i doza corecta!

Daca nu ai la-ndemana un farmacist sau medic, atunci urmareste cu atentie instructiunile de pe prospect inainte de a-i da vreun medicament. Toate acestea contin informatii despre doza corecta in functie de varsta. Nu incerca niciodata sa ii dai mai mult sau mai putin doar pentru ca ti se pare ca boala este moderata sau severa. Respecta cu strictete instructiunile.

Respecta durata tratamentului si modul de administrare!

De fiecare data cand ii dai un medicament copilului, informeaza-te si cu privire la durata tratamentului si numarul de doze pe care trebuie sa i-l dai pe zi.

Daca farmacistul sau instructiunile de utilizare spun "de 4 ori pe zi", atunci trebuie sa stii ca trebuie administrata doza recomandata de 4 ori, doar in orele in care copilul este treaz, adica nu noaptea. Unele dintre ele specifica si daca trebuie luate dupa masa sau inainte.

Chiar daca simptomele trec sau se amelioreaza termina de dat tratamentul atata timp cat este recomandat de medic.

Ajuta-l sa le inghita, chiar daca nu ii place gustul!

Aproape toti copiii opun rezistenta cand vine vorba de inghititul medicamentelor. De cele mai multe ori cauza este gustul neplacut. De aceea trebuie sa gasesti mereu solutii pentru a atenua gustul lor si pentru a-l convinge sa le ia.

Dizolva-le in sucul preferat, in miere sau ceai ori amesteca-le cu mancare. In general medicamentele pentru copiii mici sunt imbunatatite cu diverse arome placute. Asigura-te ca inghite doza completa, nu ca scuipa jumatate afara. Daca se intampla acest lucru, medicamentul nu isi mai face efectul.

Nu spune niciodata copilului ca medicamentele sunt bomboane. Risti ca pe masura ce creste sa se "infrupte" din ele atunci cand le gaseste prin preajma. In acest fel ii pui sanatatea in pericol.

Foto: www.weightlosssurgerychannel.com


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Administrare medicamente copii Medicamente copii Boli copii Medicamente antivirale

Articole recomandate

Citeste si despre