4 obiecte pe care le folosesti zilnic, dar care sunt foarte periculoase pentru copii. Pot duce la deces

/ / Modificat: 2024-02-13
4 obiecte pe care le folosesti zilnic, dar care sunt foarte periculoase pentru copii. Pot duce la deces

 

Magneti, telecomenzi, jucarii cu piese mici, monede? Se afla in casele noastre si par inofensive, dar aceste obiecte de zi cu zi prezinta un risc pentru copii si intr-un moment de neatentie ne-ar putea da o sperietura zdravana. In orice moment si in orice situatie trebuie sa fim vigilenti pentru a preveni accidentele casnice, iar daca stim care sunt pericolele acestor obiecte, ne va fi mai usor sa le tinem departe de bebelusi si copii.

Baterii de tip pastila si alcaline

Bateriile de tip pastila sau bateriile cu litiu sunt foarte periculoase si pot fi gasite in ceasuri, unele jucarii, brelocuri de chei, ceasuri desteptatoare... si, de asemenea, multe dintre sertarele noastre. Aceste baterii mici si rotunde sunt foarte periculoase, deoarece sunt incarcate cu substante chimice si pot cauza probleme grave pentru sistemul digestiv al unui copil daca sunt inghitite.

Potrivit unui studiu recent realizat de National Battery Ingestion Hotline Update, numarul mediu de ingestii de baterii de tip pastila, pe luna, in Statele Unite, a crescut de la 30 in 2002 la peste 80 in 2012. Cei mai expusi riscului sunt copiii cu varsta sub sase ani, lunile decembrie si ianuarie fiind, de obicei, cele mai periculoase (poate din cauza cadourilor de Craciun).

Magneti

Magnetii sunt adesea gasiti acasa, pe ornamente de frigider, brelocuri de chei, lanturi sau ca parte a jocurilor si jucariilor magnetice. Chiar daca sunt mici, acestia pot provoca multe daune tractului gastrointestinal al unui copil. Daca un copil inghite mai multi magneti, acestia pot intra in contact unul cu celalalt in interiorul tractului digestiv, pot impiedica alimentarea cu sange si pot provoca probleme grave de sanatate si chiar moartea.

Monedele, periculoase pentru copii

Monedele se numara printre cele mai frecvente obiecte inghitite de copii. Monedele mici vor trece prin tractul gastro-intestinal al copilului, dar s-ar putea sa nu reuseasca sa iasa si trebuie sa vedeti unde a ajuns moneda, asa ca ar putea fi necesara o radiografie. Daca moneda ramane in gat, aceasta va provoca greata sau o tuse foarte persistenta. Fiti atenti la aceste simptome.

Piese mici de jucarie

Nu iti lasa copilul sa se joace cu jucarii mici sau cu jucarii care contin piese care se pot desprinde. Daca copilul pune in gura o piesa mica cu o margine rotunjita, aceasta va trece prin sistemul digestiv. Dar piesele mari sau piesele cu margini ascutite pot provoca probleme grave in tractul digestiv, sufocarea... De aceea, este necesar sa consulti un medic pediatru pentru a evalua gravitatea ingerarii.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accidente frecvente copii

Articole recomandate

Citeste si despre