Incapatanarea la copilul de 6 ani

Intrebare:

- Am o fetita de 6 ani care in anumite momente se incapataneaza sa vorbeasca. Se uita fix la tine si nu vrea sa vorbeasca, aceasta stare nu dureaza mult ci sa spun cu aproximatie cam 5 min. Oricum o iei , ca tipi la ea ca-i vorbesti frumos nu vrea sa vorbeasca. Nu stiu cum sa ma comport cu ea ca aceasta problema cu timpul sa nu se agraveze eu stiu de la 5 min. sa se ajunga la mai multe minute. Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca este cumva o problema psihica si ce as putea face in astfel de situatie. In rest este un copil vesel , jucaus si foarte vorbaret. Nu inteleg ce o determina in acele momente sa nu vorbeasca.

Raspuns:

Ca sa reusiti sa o intelegeti pe fata dv. ar fi de dorit sa incercati sa identificati momentele in care fata dv se incapataneaza sa nu vorbeasca. Poate este suparata dintr-un anumit motiv; in aceasta situatie ii puteti spune: ”observ ca esti suparata din cauza......vedem ca nu mai vrei sa vorbesti cu noi, atunci cand o sa-ti treaca supararea o sa stam din nou de vorba” . Incercati sa n-o certati si sa nu o invinovatiti; aratati-i c-o intelegeti, prin identificarea starilor pe care le are, prin numirea lor si prin acceptarea acestor momente de refuz in comunicare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

facebook Pinterest messenger print

Diana Ioanes

Psiholog specialist - psihoterapie psihanalitica, psihologie educationala, consiliere scolara si vocationala.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul