Cele mai frumoase cadouri de 1 iunie in functie de varsta

/ / Modificat: 2023-05-16
Cele mai frumoase cadouri de 1 iunie in functie de varsta

Ziua de 1 iunie este o zi speciala pentru toti copiii. Poti face ca aceasta zi sa fie si mai plina de magie pentru copilul tau, alegand pentru el un cadou inspirat, in acord cu varsta, nevoile si preferintele sale.

Ziua de 1 iunie este o zi speciala pentru toti copiii. Poti face ca aceasta zi sa fie si mai plina de magie pentru copilul tau, alegand pentru el un cadou inspirat, in acord cu varsta, nevoile si preferintele sale.

In acest articol vei descoperi idei bune de cadouri pentru micutul tau, de la nastere si pana la varsta de 9 ani+ astfel incat sa se bucure la superlativ si sa ramana cu amintirea unei zile perfecte din viata sa.

Tricicleta


De ce sa tii cont cand alegi un cadou de 1 iunie pentru un copil

Fiecare cadou este menit sa aduca bucurie. Pentru a te asigura ca iei cea mai buna decizie, este necesar sa cunosti cu exactitate preferintele copilului. Sunt copii carora le place sa faca puzzle-uri, unii adora activitatile care le pun la incercare creativitatea, iar altii sunt mai atrasi de joaca in aer liber.


In functie de varsta copilului, de nivelul sau de dezvoltare, de nevoi si preferinte, vei putea alege un cadou care va fi cu adevarat apreciat si pe care copilul va fi tentat sa-l foloseasca pentru mai mult timp. Nu este nevoie sa cheltuiesti o avere pentru a-i pregati copilului un dar inspirat, ci trebuie sa acorzi atentie intereselor sale.


Un alt lucru important de care sa tii cont este calitatea produselor. Alege intotdeauna articole de calitate buna, care nu prezinta riscuri pentru sanatatea si siguranta copiilor, din magazine de incredere si cu vechime pe piata, cum este BebeLorelli.ro.

Tricicleta multufuntionala


Idei de cadouri pentru copii, in functie de varsta

Iata cateva idei de cadouri de 1 iunie pe care le poti prelua si adapta, in functie de buget si de preferintele copilului:

Cadouri pentru copii de 0-2 ani

La aceste varste, micutii sunt foarte atrasi de jucarii colorate, cu diverse texturi si care emit sunete si melodii. Iata cateva idei:

• Jucarii de plus: bebelusii adora in special jucariile de plus cu zornaitoare, fiind fascinati de faptul ca acestea scot sunete cand sunt miscate;

• Cuburi cu activitati: dezvolta motricitatea si capacitatea de coordonare si sunt atractive pentru micuti;

• Puzzle-uri mici: cei mici vor fi ocupati pentru mult timp incercand sa aseze piesele de puzzle, exersandu-si rabdarea, atentia si abilitatile logice;

• Jucarii muzicale: sunt o adevarata bucurie pentru bebelusi si exista numeroase optiuni care sa le satisfaca aceasta placere: volan muzical, instrumente muzicale de jucarie, jucarii din plus cu diverse sunete;

• Jucarii de dentitie: chiar daca nu intelege ce reprezinta ziua de 1 iunie, un bebelus in primele luni de viata va aprecia totusi o jucarie noua de dentitie, pe care sa o utilizeze in casa si in carucior, in timpul unei plimbari prin parc;

• Jucarii de baie: o jucarie de baie este intotdeauna o idee buna pentru copiii mici, ajutandu-i sa-si petreaca timpul de baie intr-un mod relaxant pentru ei;

• Masinute de impins - o masinuta de impins copii este un cadou ideal pentru copilasii care au invatat sa mearga si care isi petrec mult timp in curte sau in parc. Acest tip de masinute pot fi impinse de catre un adult, in timp ce copilul se bucura ca actioneaza volanul ca un sofer adevarat. Cand micutul mai creste, manerul pentru parinti si protectiile laterale pot fi inlaturate, pentru ca soferul sa se bucure de o experienta reala de condus. 

Masinuta de teren


Cadouri pentru copii de 3-5 ani

Cercetatorii spun ca jucariile simple ofera posibilitati de joc de mai buna calitate pentru prescolari. Explicatia ar fi ca jucariile nu foarte complicate ii fac pe copii sa gaseasca alternative de a le intrebuinta, implicandu-i activ in joaca si in comunicarea cu ceilalti. Conform aceluiasi studiu realizat de Centrul de Educatie Timpurie de la Eastern Connecticut State University  puzzle-urile si jocurile de societate sunt recomandate pentru copiii prescolari.

Trotineta pentru copii smart


Iata ce cadouri poti cumpara pentru un copil de 3-5 ani de 1 iunie:

 
• Seturi de constructie - sunt un cadou fascinant pentru toti copiii, de care nu se plictisesc prea usor, pentru ca isi pun imaginatia la incercare pentru a crea diverse „opere” din propriile maini;

• Trotinete - copiii vor fi pur si simplu nedezlipiti de un astfel de cadou. Sunt trotinete pentru diverse varste, incepand de la trei ani, cand cei mici invata sa-si mentina echilibrul, utilizand trotinete cu trei roti. Trotineta copii 5 ani este, de regula, colorata, iar pentru a face experienta copilului si mai palpitanta poti alege un model cu leduri in diverse nuante, care stralucesc in timpul mersului si sunt o adevarata atractie, mai ales pe timp de seara;

Trotineta cu 3 roti


Cadouri pentru copii de 6-9+ ani 

Daca bebelusii si copiii de varsta prescolara sunt atrasi in general de jucarii si vehicule cat mai colorate, luminoase, cu diferite functii, cei de varsta scolara incep sa aiba alte preferinte. Iata ce cadouri ai putea lua in considerare pentru ei:


• Echipamente sportive - seturile de badminton, rachetele, mingile de tenis, de baschet sau de fotbal sunt idei foarte bune pentru cadourile copiilor. Pe langa faptul ca acestea aduc o mare bucurie in sufletele celor mici sunt si accesorii utile pentru a-i ajuta sa petreaca timp in mijlocul naturii, cu numeroase beneficii pentru sanatate, dar si pentru increderea in propriile forte, independenta si stima de sine .

• Carti potrivite cu nivelul lor de citit - 1 iunie este o ocazie perfecta de a-i oferi copilului o carte pe care o va putea citi in vacanta de vara. In functie de preferintele micutilor, poti alege o carte cu animale, una cu povesti sau o carte care combina activitatea de desenat cu cea de citit. Cititul in copilarie este foarte important, contribuind la sanatatea mintala, la dezvoltarea cognitiva si sociala si la o buna educatie.

• Puzzle-uri si jocuri de societate - copiilor le plac jocurile de societate, pentru ca ii aduna pe toti membrii familiei la un loc si ii fac sa se bucure de timpul petrecut impreuna.  

Bucura-te impreuna cu copilul tau de farmecul si frumusetea zilei de 1 Iunie. Alege pentru el un cadou inspirat, care sa-i aduca multa bucurie. Tine cont de varsta, abilitatile si preferintele lui atunci cand ii alegi cadoul si cu siguranta nu vei da gres!

Sursă foto: bebelorelli.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri copii Cadouri copii 1 Iunie

Articole recomandate

Citeste si despre