Ce este Nisipul Kinetic si de unde îl cumparam?

/ / Modificat: 2021-07-13
Ce este Nisipul Kinetic si de unde îl cumparam?

Nisipul Kinetic este la ora actuala una dintre cele mai populare distractii pentru copii. Nisipul Kinetic are textura asemanatoare nisipului obisnuit umed, ceea ce il face mai usor de modelat fiind potrivit pentru stimularea senzoriala si creativa a celor mici.

Nisipul Kinetic se achizitioneaza din magazine si poate fi utilizat inclusiv in casa. Datorita compozitiei sale,  nisipul kinetic nu se lipeste de maini, nici de hainele copiilor sau de suprafetele cu care intra in contact.

Beneficiile nisipului kinetic in dezvoltarea copiilor

Daca si copilul tau este innebunit dupa modelat si ati incercat pana acum toate versiunile de plastilina, pasta modelatoare sau slime posibile, a venit momentul sa treceti la nisip kinetic. Beneficiile pe care jocul cu nisip kinetic le are in dezvoltarea copilului poate convinge orice parinte sa ii puna la dispozitie celui mic acest material de modelat.

In primul rand, este important de precizat ca nisip kinetic este un material mult mai curat decat nisipul obisnuit pe care copiii il gasesc in parcuri, la locurile de joaca sau chiar pe plaja.

Prin jocul cu nisip kinetic abilitatile creative ale copiilor sunt stimulate, acestia putand sa dea forme infinite lucrurilor pe care si le imagineaza.

Un alt rol important al nisipului kinetic este acela de stimulare motrica fina a copiilor, ceea ce inseamna ca acest tip de material este ideal in primele etape de dezvoltare atunci cand cei mici deprind miscarile si incep sa se coordoneze.

Si pentru ca parintii isi doresc copii isteti, acestia trebuie sa stie ca nisipul kinetic are un rol inclusiv in dezvoltarea congnitiva a copiilor. Cu cat unui copil ii sunt stimulate mai des simturile, cu atat se formeaza mai multe cai neuronale.

Jocul cu nisipul kinetic mai dezvolta creativitatea si inteligenta emotionala a celor mici, doua aspecte din ce in ce mai importante si mai apreciate astazi, atunci cand vine vorba de copiii increzatori, cu personalitate puternica ai generatiei actuale.

insa nisipul kinetic nu este doar un material pentru joaca creativa a copiilor. Acesta este recomandat inclusiv adultilor care cauta metode noi si eficiente de relaxare.

De la ce varsta este recomandat nisipul kinetic

Nisipul kinetic este extrem de versatil, fiind potrivit pentru orice varsta, incepand de la 3 ani. in functie de etapa de dezvoltare a copilului, acest nisip modelator poate fi folosit pentru a framanta, pentru a face castele de nisip sau pentru a fi taiat cu cutitasele speciale din pachet. Pe masura ce copilul creste si invata sa foloseasca formele, poate fi folosit in acest scop, de a taia diverse modele: animalute, flori, biscuiti etc.

nisipul kinetic

Ce trebuie sa stii cand cumperi Nisip kinetic

La fel ca orice alte domenii de activitate, si cel al jucariilor si jocurilor pentru copii se afla intr-o continua evolutie. Inovatia face astazi parte din viata fiecaruia dintre noi si de ea se pot bucura mai ales cei mici. Nisipul kinetic se afla in topul preferintelor copiilor din intreaga lume la capitolul jucarii si acest lucru se poate constata si atunci cand vorbim de nisip kinetic Romania.

Atunci cand doresti sa cumperi nisip kinetic pentru cel mic tine cont si achizitioneaza-l de fiecare data dintr-o sursa sigura. Cele mai multe variante de kituri contin atat matrite pentru modelat, cat si o cutie sau un recipient pentru depozitarea acestuia. Citeste cu atentie descrierea produsului de fiecare data, chiar si atunci cand faci achizitia online si asigura-te ca aceste nu este toxic. Nu se recomanda pentru copii mai mici de 3 ani, fiindca desi este non-toxic, totusi nu este recomandat a fi inghitit.

Nisipul kinetic de calitate trebuie are o textura fina si sa nu se usuca dupa ce este utilizat. Poti incerca nisipul kinetic Spin Master, produse originale – care in mod sigur il va cuceri din prima pe micutul tau dornic sa isi puna cat mai repede imaginatia la treaba.

Nisipul Kinetic nu este un material de modelat ieftin, insa cel mai mic pret din Romania il vei gasi pe www.nisip-kinetic.ro

nisipul kinetic

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre