5 jucarii facute cu ce ai la indemana prin casa

/ / Modificat: 2017-03-23
5 jucarii facute cu ce ai la indemana prin casa

Stimuleaza imaginatia si copiilor tai creand cu ei lucruri interesante din ceea ce ai la indemana. Mai exact lipici, hartie colorata, ata sau sfoara, cartoane si orice altceva poate fi reciclat. Ganditi-va impreuna la anumite lucruri care v-ar fi utile, indiferent ca sunt suporturi pentru accesorii ori chiar jucarii. Apoi, puneti-va imaginatia la incercare.

jucarii-copii

Daca inca n-ai nicio idee despre ce ai putea crea impreuna cu copilul tau, iti oferim cateva sugestii. Toate jucariile de mai jos pot fi concepute intr-o dupa-amiaza relaxanta, iar cel mic va fi incantat de timpul pe care il petreceti astfel impreuna.

O chitara

Copilul tau se viseaza deja pe o scena, la un festival de muzica, dar inca e prea mic pentru a manui un instrument? Fa-i unul care sa imite o chitara, spre exemplu.

chitara

Ai nevoie de:

- o cutie goala de la cereale;
- o cutie goala de la spaghetti;
- un cutter;
- cateva elastice colorate;
- dopuri de pluta;
- vopsea;
- pensula.

Vopseste mai intai cutiile. De preferat ar fi sa ai o culoare maro sau un galben, astfel incat jucaria sa semene cat mai mult cu o chitara adevarata. Taie apoi pe una dintre fetele cutiei de cereale un cerc. Prinde elasticele pe lungimea cutiei mari, astfel incat sa treaca prin dreptul orificiului rotund. Ataseaza cutia de spaghetti la cutia de cereale folosind lipici. In felul acesta creezi gatul de chitara.

Deseneaza cu o carioca linii pe lungimea acesteia, astfel incat sa imiti corzile. In partea de sus, perforeaza cutia, facand trei gauri pe o parte si trei pe cealalta prin care sa introduci dopurile din pluta. Fixeaza o jumatate de pai din plastic sub benzile din cauciuc pentru a crea o punte.

Gata, ai obtinut o chitara cu care micutul tau se va distra pe cinste!

O marioneta

Poti transforma tuburile de carton de la hartia igienica sau de la servetele din hartie intr-un catel-marioneta foarte simpatic.

marioneta

Iata de ce ai nevoie:

- doua tuburi de la hartia igienica;
- vopsea;
- pensula;
- 2 bete de inghetata;
- elastice;
- un perforator;
- sfoara;
- foarfeca;
- lipici;
- ochi decorativi.

Coloreaza cu vopsea tuburile din carton si apoi lasa-le sa se usuce. Taie una dintre bucati in doua: o parte va fi capul, iar din cealalta vei face urechile. Decupeaza urechile, apoi lipeste-le la capatul tubului care formeaza capul. Lipeste in forma literei X cele doua bete de inghetata. Perforeaza apoi tubul care formeaza corpul astfel incat sa obtii orificiile de unde se vor prinde picioarele catelului. Trece bucati de sfoara prin orificii, apoi innoada-le la capete.

Pe partea opusa tubului care formeaza corpul, fa doua gauri intr-un capat si in celalalt si trece prin ele un fir lung de aproximativ 1 metru. Trece firul si prin tubul care formeaza capul catelusului, apoi prinde firele de capetele unuia dintre betele de inghetata. Lipeste-i ochii si pune catelul-marioneta in miscare.

O barcuta

O barcuta cu vele, care sa si pluteasca in lighean sau in cada cu apa, cu siguranta il va incanta pe cel mic! Este si foarte simplu de facut.

barcuta

Iata de ce ai nevoie:

- o cutie goala de lapte;
- vopsea;
- pensula;
- cutter;
- un betisor din lemn (poate fi unul din cele folosite pentru frigarui);
- ata;
- o coperta veche din plastic;
- banda adeziva;
- 2 capace de la sticle de plastic;
- adeziv;
- un dop din pluta.

Decupeaza un orificiu oval pe una dintre lungimile cutiei de lapte. Vopseste cutia si las-o sa se usuce. Infige betisorul din lemn chiar la unul dintre capetele orificiului oval. La capatul care a strapuns cutia, infige un dop din pluta, apoi fixeaza-l cu lipici.

Decupeaza un triunghi dintr-o coperta veche din plastic si lipeste de betisorul care formeaza catargul. De capatul de sus prinde un fir de ata pe care lasa-l sa cada pe punte. Decoreaza exteriorul barcii lipind capace din plastic.

O moara de vant

O moara de vant seamana cu o casuta, doar ca are o elice... Ei bine, ii poti explica mult mai bine copilului tau cum functionau si la ce foloseau morile de vant facandu-i una din hartie.

moara

De ce ai nevoie:

- o cutie tubulara de la chips-uri;
- doua tuburi din carton de la hartia igienica;
- un disc din carton cu diametrul de 3 centimetri;
- adeziv;
- 4 betisoare de inghetata;
- vopsea;
- hartie colorata;
- foarfeca.

Pentru a face elicele, taie fiecare tub de carton la jumatate, pe lungime. Coloreaza-l si lasa bucatile sa se usuce. Coloreaza cu vopsea galbena cutia de chips-uri. Cu un cutter, decupeaza ferestre si o usa. In partea de sus, prinde un con de hartie colorata care sa tina loc de acoperis. Lipeste cate un betisor pe spatele fiecarei elice, apoi fixeaza-le cu adeziv pe partea superioara a cutiei de carton. Deasupra, in locul unde se imbina cele patru betisoare, aplica discul din carton.

O racheta

Multi copii se viseaza astronauti, asa ca poti crea, impreuna cu cei mici, o racheta spatiala.

racheta

Ai nevoie de:

- un tub din carton de la prosoape din hartie;
- vopsea;
- folie din aluminiu;
- adeziv;
- carlige de rufe;
- bucati de tul;
- autocolant;
- foarfeca.

Vopseste tubul din carton si lasa-l sa se usuce. Decupeaza un semicerc din hartie si ruleaza-l asa incat sa obtii un con, pe care sa-l fixezi cu adeziv. Imbraca-l in folie metalizata si instaleaza-l la unul dintre capetele tubului din carton. Vopseste in diferite culori si carligele.

Prinde-le apoi in celalalt capat al tubului. Introdu bucatile de tul rosu si galben in tub, avand grija sa iasa afara mare parte din ele. Acestea vor tine locul flacarilor. Decoreaza racheta cu autocolante sau cu bucatele de folie metalizata.

Aceste activitati simple de lucru manual, pe langa faptul ca stimuleaza imaginatia celui mic, te ajuta si pe tine sa petreci timp de calitate alaturi de el. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii

Articole recomandate

Citeste si despre