Sfaturi pentru a nu exagera cu cadourile pentru copii

/ / Modificat: 2023-09-04
Sfaturi pentru a nu exagera cu cadourile pentru copii

Ce mama nu vrea sa umple viata copilului ei cu daruri? Fiecare parinte isi doreste ca viata copilului sau sa fie dulce, placuta si ca o vesnica petrecere plina de bucurie. Cu toate acestea, pentru a-ti exprima dragostea pentru copilul tau sau pentru a-i sarbatori ziua de nastere, nu este necesar sa exagerezi cu un munte de jucarii.

Este adevarat ca multe persoane isi exprima dragostea si bucuria pentru realizarile copilului lor printr-un cadou sau printr-o mare sarbatoare, de aceea uneori, in timpul multor date precum ziua de nastere sau Craciunul, este potrivit ca acesti micuti sa primeasca o multime de cadouri.

Iata cateva sfaturi pentru a evita excesul de cadouri pentru copii

Cel mai important lucru sunt intotdeauna oamenii care iti sunt alaturi. Cadourile sunt o iluzie si fac parte din ritualul de sarbatorire a unei zile de nastere sau a unei petreceri de Craciun, dar, in cele din urma, ceea ce isi va aminti copilul va fi persoana cu care a sarbatorit acel moment. Cu siguranta ca atunci cand vor fi adulti isi vor aminti ce au impartasit in acea zi cu bunicii, verisorii sau prietenii, printre altii. Momentele placute impartasite, rasetele, jocurile si poate gustul tortului vor fi lucrurile pe care si le vor aminti cel mai mult.

Poate fi o idee buna sa va uniti mai multe persoane pentru a cumpara cadouri. Dintre invitatii la o petrecere va puteti organiza pentru a cumpara impreuna cadoul, astfel incat copilul sa nu aiba parte de o avalansa de lucruri si chiar de cadouri repetate. Dimpotriva, puteti cumpara ceva mai durabil pe care copilul il va putea folosi mult timp.

Gandeste-te la ce jucarii sa-i oferi. Joaca este o parte esentiala a invatarii si dezvoltarii unui copil, asa ca parintii se gandesc bine la tipul de jucarii pe care le doresc pentru copiii lor. Prin urmare, pentru a evita sa primeasca cadouri nedorite sau jocuri pe care copilul nu le va folosi, poti sa te ghidezi si sa te sfatuiesti cu bunicii si prietenii sau chiar sa intocmiti o lista scurta de jucarii functionale care sunt potrivite pentru varsta copilului. Cei mici vor aprecia cu siguranta sfaturile.

Mai bine cateva decat multe cadouri. Crezi sau nu, copiii nu sunt capabili sa asimileze toate cadourile pe care le primesc si este normal ca, dintre toate jucariile noi, sa ajunga sa aiba o preferinta pentru doar trei sau patru dintre ele. In unele cazuri, vor fi interesati doar de una singura mai mult decat de celelalte. Prin urmare, este mai bine sa primeasca putine cadouri care sunt de buna calitate, decat multe care se vor strica in curand sau vor sfarsi ingramadite in dulap.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri copii Sfaturi

Articole recomandate

Citeste si despre