Cum sa sarbatoresti ziua copilului cand nu organizezi o petrecere

/ / Modificat: 2017-09-29
Cum sa sarbatoresti ziua copilului cand nu organizezi o petrecere

Aniversarea nasterii copilul tau este o zi deosebita pe care merita sa o sarbatoresti, pentru a-l face pe cel mic sa se simta special. Petrecerile aniversare sunt distractive, dar ele pot implica costuri mari si eforturi deosebite din partea parintilor. Daca ati decis in familie sa renuntati la petrecere, din diverse motive, asta nu inseamna ca nu-l puteti sarbatori pe prichindel.

Iata cateva idei care te vor ajuta sa transformi zilele de nastere in aniversari memorabile, fara sa organizezi o petrecere:

Creeaza o stare de asteptare

Pe masura ce se apropie ziua de nastere, anticipeaza momentul vorbind despre importanta zilei si facand planuri legate de cum veti sarbatori. Poti crea o numaratoare inversa speciala, facand un lant din hartie si rupand cate un element din lant in fiecare zi. Explica-i copilului ca, desi in acest an nu va avea loc o mare petrecere de aniversare, puteti planifica impreuna o multime de alte activitati distractive.

Prepara un tort de casa

Pe langa faptul ca un tort facut in casa este mult mai ieftin decat unul cumparat, copilul tau are ocazia sa-si aleaga aromele, culorile si temele care ii plac. Nu te stresa daca figurina din martipan nu-ti iese perfect, copiilor nu le pasa de simetrie sau forme. Ei apreciaza faptul ca iti dai silinta sa faci un tort doar pentru ei.

Umple casa cu baloane si decoratiuni aniversare

In ajunul aniversarii zilei de nastere, asteapta pana cand sarbatoritul adoarme si decoreaza casa cu baloane si spirale colorate pentru a crea o atmosfera de petrecere. Poti incerca sa prinzi o fata de masa de unica folosinta de tocul usii camerei copilului si sa umpli spatiul dintre usa si fata de masa cu baloane. Dimineata, cand copilul va deschide usa, va fi intampinat de o avalansa de baloane, care ii va aduce un zambet mare pe fata.

Lasa copilul sa aleaga modul in care veti petrece ziua

Cand planifici modul in care veti sarbatori in familie, ia in considerare preferintele copilulului. Concepe un meniu special, in care sa incluzi alimentele lui preferate. Alege sa servesti gustari pe care nu le prepari in fiecare zi, pentru a face ziua mai speciala. Daca doriti sa mergeti intr-o excursie sau sa luati cina in oras, lasa-l pe cel mic sa se implice in procesul de alegere a locatiei. 

Filmeaza ziua

Creeaza o lista de intrebari pe care sa i le adresezi copilul in fiecare an, de ziua lui de nastere, cum ar fi "Cine este cel mai bun prieten al tau?" sau "Care este cel mai amuzant lucru pe care l-ai facut"? Filmeaza raspunsurile si fa poze care sa surpinda instantanee. Anul viitor, vizionati in familie inregistrarile din anii precedenti. Este distractiv si emotionant in acelasi timp sa privesti astfel de filmulete, pentru a vedea cat a crescut si cum a evoluat copilul tau, de-a lungul anilor.

In plus, cand va creste, cel mic va adora sa se uite la momentele in care nu avea nicio grija!

Depaneaza amintiri

Copiii adora sa le povestesti despre ziua in care s-au nascut sau despre lucrurile nastrusnice pe care le faceau ca bebelusi. Rezerva-ti cateva ore pentru a depana amintiri si pentru a recrea povestea al carui erou este copilul tau. Astfel de momente intaresc legaturile de familie si ii confirma copilului ca este special si iubit.

Suna un prieten!

Apeleaza la ajutorul prietenilor si al rudelor si roaga-i sa se gandeasca la o urare speciala pentru aniversarea copilului. Acestia pot inregistra mesaje sau trimite filmulete. Poti organiza chiar si o videoconferinta pe Skype cu rudele din alte orase. In felul acesta, copilul va simti ca persoanele dragi sarbatoresc alaturi de el, chiar daca nu pot fi prezente alaturi de el fizic.

Asadar, nu trebuie sa cheltui o suma mare de bani pentru a face ziua de nastere a copilului speciala. Este suficient sa te organizezi din timp si sa cauti alternative de distractie ieftine si la indemana.

Iata mai multe modalitati de a sarbatori fara petrecere:

Mergeti la un film;
Vizitati parcul de distractii;
Luati cina intr-un loc indragit;
Duceti-va la bowling;
Faceti o excursie de o zi intr-un oras vecin;
Participati la un eveniment dedicat copiilor;
Fiti turisti pentru o zi in orasul natal. Vizitati Gradina Zoologica sau alte atractii locale;
Lasa-ti copilul sa aleaga un loc pe care isi doreste sa-l viziteze.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ziua copilului Aniversare copil

Articole recomandate

Citeste si despre