8 lucruri pe care le poti face impreuna cu cei mici in timpul vacantei de Craciun

/ / Modificat: 2022-11-28
8 lucruri pe care le poti face impreuna cu cei mici in timpul vacantei de Craciun

Vacanta de Craciun este aproape, iar copiii o asteapta cu nerabdare. Este momentul perfect pentru a petrece mai mult timp in familie si pentru a face impreuna lucruri minimunate, pe care micutii sa si le aminteasca ani la randul. Daca nu stii ce activitati puteti face impreuna, va dam noi cateva idei.

1. Coaceti niste bunatati

Fie ca ai copii mici sau adolescenti, acestia adora (in general) sa prepare bunatati alaturi de adulti. Cu atat mai mult dulciuri specifice Craciunului. Puteti face impreuna turta dulce, sau alte fursecuri, ori puteti construi o casuta din turata dulce. 

2. Vizitati targurile de Craciun

Vizitarea targurilor de Craciun, in aceasta perioada, este o activitate care trebuie sa se regaseasca pe lista oricarei persoane. Nu doar copiii se vor bucura de magia Craciunului ci si voi, adultii. 

3. Mergeti la cumparaturi impreuna

Mergi alaturi de copil la cumparaturi si lasa-l sa se implice in pregatirea pentru Craciun. Alcatuiti de acasa o lista cu tot ce aveti nevoie si plecati impreuna la cumparaturi. Nu uita sa achizitionati si cateva decoratiuni specifice sezonului, fie ca sunt globulete, figurine cu Mos Craciun sau pijamale ori alte haine cu tematica de sarbatoare.

4. Uitati-va la filme de Craciun

Pregateste un bol mare de pop-corn si uitati-va impreuna la filme de Craciun. Alege unele care sa fie adecvate pentru varsta copiilor tai.

5. Incercati un sport de iarna

Patijaul pe gheata este cel mai accesibil pentru cei care stau in oras. Daca ai posibilitatea de a merge in vacanta, puteti incerca saniusul sau chiar puteti invata sa schiati. Sunt activitati pe care copiii le vor adora.

6. Faceti o fapta buna

Craciunul este momentul perfect pentru a-I invata pe cei mici sa daruiasca. Puteti face o fapta buna pentru o persoana nevoiasa pe care o cunoasteti (poate fi un vecin, sau alte persoane nevoiase). Puteti cumpara impreuna alimente pe care sa le donati, iar daca este o familie cu copii, poti alege si cateva jucarii, sau ii poti sugera copilului sa doneze din jucariile pe care nu le mai doreste, insa fara a-l obliga.

7. Ajuta-l sa-si termine temele de vacanta

Vacanta de Craciun nu ar trebui sa fie despre teme. Daca micutul tau are teme pentru la scoala, ajuta-l sa le termine. In acest fel veti petrece si timp impreuna si il vei ajuta sa scape mai repede de temele nedorite din timpul sarbatorilor de iarna.

8. Cititi povesti de Craciun

Povestile de Craciun sunt preferatele copiilor. Profita de aceasta perioada pentru a citi cat mai multe povesti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta copii. Craciun copii

Articole recomandate

Citeste si despre